Skip to main content

Cite weekend lagi

Tiap kali update je weekend. Weekdays da xde cite sebab rutinnya sama. Hee.. Rania suda 4 bulan. Berat turun 0.2kg menjadikan berat terbaru Rania adalah 6kg saja. Rania suda banyak perkembangannya. Mulut semakin banyak. Bising nak bercakap. Paling kesian bila tengok dia sorang2 n cakap sorang2. Bila tengok aku siap2 nak kuar pakai tudung tapi tak amik dia, Rania akan merengek nak ikut. Suda suka berjalan. Kalau bawak jalan tengok orang memang fevret. Rania da pandai meniarap sendiri. Tapi bila meniarap tak reti plak nak keluarkan tangan sampai jerit2 nangis nak keluarkan tangan. Both of her parents witness the first time Rania meniarap. Pandai Rania nak suro ibu ayah dia tengok.

Rania juga tengah gatal gusi nak timbuh gigi. Kesian tengok die korek2 gusi dia dengan tangan n jari dia sampai meleleh2 air liur dia. Taktaulah bile akan keluarnya. Tadi baru sampai kasut Rania. Sangat comel ok. Tapi malas nak amik gambar. Nanti lain kali aku upload eh sebab tau korang ni mesti addicted dengan si Rania. Hehe. Oh weekend lepas aku dan en suami join JOHO CBS (car boot sale). Walaupun hujan tapi memang meriah alam. Aku mula jaga booth dengan yayang sebab en suami keje. Petang baru en suami datang. jomlah layan gambo plak.






Comments

♥ Elin ♥ said…
kejp jer dah 4 bulankan...!!
ari tuh tgk kenit jer...
x lama lagi habislah asik kena kemam jer..
Mrs.aisheiteru said…
eh dah nak tumbuh gigi ker? cepatnyer...my humairah 6 bulan baru 6kg.risau mcm x cukup khaisat je. rania cepat membesar yer!
nurarinab said…
elin:hehe..tulah da 4 bulan da..kjap jekan..x lm lg mmg die nk menggigit jelah

Mrs aisheiteru:Rania yg cpt mmbsr..normal slalu 6 bln br tmbh gigi.jgn risau k..tgk humairah sehat n mkn chumel..dahlah putih kulit die.geram tgk :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…