Skip to main content

Weekend Yang busy

Weekend lepas wahh penuh padat aktiviti. Serius letih amat. Aku, en suami dan Rania semua memang keletihan sampai balik je rumah kitorang terbongkang tido sampai esok pagi. Sabtu lepas kitorang pegi menghantar Yayang ke rumah lelaki plak. Kirenye lepas sebullan kawen baru diorang majlis sebelah lelaki. Serius seronok. Ayah mertua Yayang sediakan tempat tido n balik dari majlis macam2 dia bungkuskan kitorang. Siap bagi satu kotak kek yang ditempah khas untuk kitorang ramai2 bawak balik. Kek tu besar amat sampai bole bagi dengan 8 family. Lupe nak amik gambar kek tu. Hehehe.

Habis majlis kitorang bergegas ke Melaka plak sebab esoknya nak pergi majlis kawen sedara sebelah en suami plak. Wah panasnya Melaka tu jangan cakap. al maklum Melaka memang negeri terpanas di Malaysia. Tak sangka kat sana terjumpa plak dengan kawan skola aku yang bernama Lan. Aku dengan Lan ni agak rapat sebab dia ni dua pupu kawan baik aku Ila. Wah Lan punye excited jumpa kat situ siap terus amik gambar n pos kat FB..I loikkee u Lan ;)

Balik dari majlis kitorang terus balik JB. Sampai dekat Yong Peng, en suami mintak aku drive sebab dia da ngantuk amat. So aku drive kete sampai JB n en suami dan Rania tido berdengkur2 kat belakang. Rania pun penat macam dia orang kuat majlis. Aku notis yang Rania sangat penat kalau dia kena jalan jauh2. Dia akan tido seharian n kalau terganggu mengamuk.

Sekarang kalau nak tido mengamuk especially bila kena masuk buai. Dia da pandai nak lawan mata. Dia suka kalau memang dia hisap susu then tiba2 tertido time aku pangku dia tu. Da pandai peluk bantal time tido. Tido tutup muka dengan kain. Tido mesti ada selimut cover badan, kalau tak nanti dia tak selesa nak tido. Da pandai berborak panjang. Kadang2 aku tido sebelah dia, dia bebel sorang2. Bila aku buat2 tido n dia nampak aku pandang dia dengan mata yang bukak sikit tu nanti dia gelak.

Oklah..jom layan gambar2..







Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…