Skip to main content

Manolo Blahnik shoes

Lately ni kepala banyak berfikir. Fikir yang bukan2. Kadang2 yang merepek2. Sometimes I wish for more money. I wish I could have a far more better life with more money. I envy people who could point at things that they want and just like they have their own fairy godmother, their wishes will be granted. I wish I was a woman who as she goes through page by page of a fashion magazine, saw the latest shoes of Manolo Blahnik run towards the boutique and buy the shoes right away. I wish I was live in a bungalow with a maid (maybe maids) to helps me do the house chores. Oh me and my wishes..

Tapi lepas tu fikir balik, kenapa asik memandang ke atas. Pandanglah ke bawah. There are so many other peoples who are less fortunate. Nak makan pon kena mengemis. Aku setakat ni tak pernah lagi tak makan nasi. Tak pernah lagi makan berlaukkan garam saja. Tak pernah lagi meja kosong tak berlauk. Masih lagi bertas tangan cantik walau tak semahal Christian Dior. Masih lagi berkasut walau tak secantik Manolo Blahnik. Masih tinggal di rumah yang berbumbung dan tidur di atas katil yang empuk. MasyaAllah. Semoga harta duniawi tidak melalaikan aku. Mungkin atas sebab itulah Allah tak jadikan aku kaya bak Qarun.

Syukur Allah masih memberi rezeki yang lebih dari cukup untuk aku dan keluarga. Syukur aku dikurniakan suami yang penyayang dan anak yang cerdik. Syukur aku masih diberi kesihatan untuk bekerja. Syukur aku diberikan akal fikiran untuk berfikir. Dan nikmat paling besar, syukur aku dilahirkan di dalam keluarga Islam.

Comments

Arina Aziz said…
arina, normal kot dok rasa macam tu kengkadang. akak pun dok rasa gitu gak at times. perasaan mcm tu mungkin ujian utk kita. sama ada kita pilih nak hidup dalam envy or nak hidup dalam kesyukuran. sbb kdg2 kita tgk org hidup senang, dia mungkin ada susah kat bahagian lain. kita taktau, kan. :)
nurarinab said…
betul kak..tah org kaya ray tu ape plak mslh die kan..n tau sbnrnye lg brt prob die..
ELLY said…
tu la, sama la...slalu ada perasaan cmtu...tp try buang jauh2 prsaan tu & b'syukur jer ngan apa yg ada...huhu

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…