Skip to main content

Rania at 5 months old

Rania suda 5 bulan masa 9hb hari tu. Oh anak dara suda makin banyak akal. Pantang tinggal terbaring, cepat aje die memusing meniarap. Rania makin banyak mengeluarkan bunyi2 comel. Kalau tengok orang bercakap macam faham aje lepas tu tiba2 da dengar suara dia menyampuk. Hahaha. Rania masa gi cek up suda bertambah beratnya 6.9kg. Alhamdulillah makin sehat walaupun cuma minum susu ibu aje. Masa masuk bilik cek up, ada sorang Indian ni pon bawak anak yang berumur 5 bulan jugak tapi berat anaknya cuma 5 kilo lebih saja. Bila nurse tanya minum susu apa. Aku cakap susu badan n tak campur lagi. nurse congratulate aku. Wah, bangga mak sekejap :-P Still tak menangis bila kena injet. Aku rasa nurse tu memang pandai injet lah sebab all babies yang kena injet kat klinik tu, everytima aku datang memang tak pernah dengar diorang nangis. Not talking about same babies or one baby only. Ni da berpuloh aku tengok tapi memang takde lagi aku dengar baby melalak bila kena injet kat situ.

Pagi tadi aku bangun kul 430pagi. Pukul 530 pagi masa buat sarapan en suami, aku terdengar suara2 comel dalam bilik. Sah si kecik da bangun. Tengok2 siap siku ayah dia atas muka dia. Siap amik kesempatan nyonyot2 siku ayah dia. Yelah Rania, takde keje lain menggigit n menyonyot saja. Jari aku ni kadang2 sampai lenguh kena gigit makcik tu. Tak sabar nak tunggu raya. First time raya ada anak n gegirl plak tu. Memang aku laramkan dia dengan baju yang chumel2 :) ngee.. ni gambar Rania yang aku sempat capture masa umur 5 bulan genap.








Naik benda alah ni, Rania tak impress langsung. Sebok nak makan stereng tu. Aku yang berpeluh2 nak layan makcik ni dari memakan stereng tersebut. Rania..Rania..

Comments

♥ Elin ♥ said…
ok dah klik3 pun ;))

sy geram dgn kemontelan rania..pasti riuhh dgn suara die yg comel kan.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…