Skip to main content

Rania dan weekend

Weekend lepas balik rumah my FIL. Da lama tak balik sana,so baliklah sana. Lagi pon en suami keje hari Sabtu so baek jugak kalo tido sana sebab dekat dengan tempat kerja dia. Ahad itu kami pon pergi tengok Ipah membuat persembahan dalam pancaragam sekolah. Wah memang gempaklah kan. Bila die main lagu Negaraku terus berkobar je nak nyanyi. Nasib tak lupa lirik lagi. (Haa coba ekau semua nyanyi sket, eden nak dengau. Sumbang ko idak) Kemain kalau berperang memang terus berkobar nak membunuh lawan.

Benda tu septutnya mula awal. Pukul 10 kami ni da terpacak kat padang kawatnya. Masa tu bole tahan lagi. Matahari pon malu2 lagi nak jengah. Dok menunggu VIP nye mak aihhh..kul 12 baru nampak batang hidong mereka. Ko ingat ko tu YB bole ka suka2 datang ikut masa ko. Tolonglah tunjuk perangai yang baik sketkan. Paling basic tu, tepati masa pon tak bleh. Kesian aku tengok budak2 pancaragam tu. Yang angkat alat2 kecik2 bole tahan lagi. Abes kalau da angkat trumpet sebesar2 trumpet camno. Yang angkat drum sebesar drum camne. Cobe ko plak ngangkatnya pastu dok nunggu orang tengok sanggup tak sanggup.




Layan band

Ayah gomol Rania plak

Pastu diorang tu main bukannya pakai tshirt pagoda. Panas2 bole jugak jadi sejuk sebab angin bole kuar masuk freely n kain pon serap peluh. Ini diorang pakai baju seragam. Ko bayanglah kain macam pakaian seragam askar tu. Tobal2 kain dio. Kalo eden buek libas muko kalian memang terabur gigi segala. Tapi budak2 tu sabar semuanya. Dok buat persembahan tengah2 panas. En suami masa tengok persembahan siap jadi semangat. Macam budak2 da aku tengok. Eksaited semacam aje. hehehe. (Jangan marah b..nanti kena jual)


Budak layan mata


Kan da sepet2 mata ngantuk

Hampir tido da ni

Rania plak panas2 tu siap layan tido. Aku dok pegang2 dia masa dok tengok2 kepala da lentok kat lengan. Puaslah die tdo kat tangan aku ni. Sejam ade kot. Da ngantuk sangatlah tu. Balik tu kitorang siap mandi sekali lagi sebab da peluh2 macam balik motong getah, Rania siap layan mata tido lagi. En suami pon tido sama. Aku je tak bole tido sebab taktau. Lepas tu petang before balik rumah singgah lah pusat bandar PG. Naikkanlah die atas benda alah yang masuk duit goyang2 kuar lagu. Ingat Rania eksaited tapi dia tak pun. Sebok pegang stereng nak masuk mulut. Hahaha.. Pastu kitorang pon balik. Balik malam tu aku siap tido kul 10. Ingatkan masa tu da kul 12 tengah malam. Hahaha. Meh layan gambar plak.



Tak bole makan nak

Kawan2, jomlah 'like' pic Rania dalam facebook untuk cutest baby contest. Klik link ni yer. Like page tu then like gambar Rania. Thanx semua!


p/s: Nanti next entri cite pasal Rania yang da 5 bulan plak yer. Yeay!

Comments

Anah said…
comel eh rania naik bnda goyang2 tu. umur camni semua bnda nak masuk mulut.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…