C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, July 11, 2011

Rania dan weekend

Weekend lepas balik rumah my FIL. Da lama tak balik sana,so baliklah sana. Lagi pon en suami keje hari Sabtu so baek jugak kalo tido sana sebab dekat dengan tempat kerja dia. Ahad itu kami pon pergi tengok Ipah membuat persembahan dalam pancaragam sekolah. Wah memang gempaklah kan. Bila die main lagu Negaraku terus berkobar je nak nyanyi. Nasib tak lupa lirik lagi. (Haa coba ekau semua nyanyi sket, eden nak dengau. Sumbang ko idak) Kemain kalau berperang memang terus berkobar nak membunuh lawan.

Benda tu septutnya mula awal. Pukul 10 kami ni da terpacak kat padang kawatnya. Masa tu bole tahan lagi. Matahari pon malu2 lagi nak jengah. Dok menunggu VIP nye mak aihhh..kul 12 baru nampak batang hidong mereka. Ko ingat ko tu YB bole ka suka2 datang ikut masa ko. Tolonglah tunjuk perangai yang baik sketkan. Paling basic tu, tepati masa pon tak bleh. Kesian aku tengok budak2 pancaragam tu. Yang angkat alat2 kecik2 bole tahan lagi. Abes kalau da angkat trumpet sebesar2 trumpet camno. Yang angkat drum sebesar drum camne. Cobe ko plak ngangkatnya pastu dok nunggu orang tengok sanggup tak sanggup.




Layan band

Ayah gomol Rania plak

Pastu diorang tu main bukannya pakai tshirt pagoda. Panas2 bole jugak jadi sejuk sebab angin bole kuar masuk freely n kain pon serap peluh. Ini diorang pakai baju seragam. Ko bayanglah kain macam pakaian seragam askar tu. Tobal2 kain dio. Kalo eden buek libas muko kalian memang terabur gigi segala. Tapi budak2 tu sabar semuanya. Dok buat persembahan tengah2 panas. En suami masa tengok persembahan siap jadi semangat. Macam budak2 da aku tengok. Eksaited semacam aje. hehehe. (Jangan marah b..nanti kena jual)


Budak layan mata


Kan da sepet2 mata ngantuk

Hampir tido da ni

Rania plak panas2 tu siap layan tido. Aku dok pegang2 dia masa dok tengok2 kepala da lentok kat lengan. Puaslah die tdo kat tangan aku ni. Sejam ade kot. Da ngantuk sangatlah tu. Balik tu kitorang siap mandi sekali lagi sebab da peluh2 macam balik motong getah, Rania siap layan mata tido lagi. En suami pon tido sama. Aku je tak bole tido sebab taktau. Lepas tu petang before balik rumah singgah lah pusat bandar PG. Naikkanlah die atas benda alah yang masuk duit goyang2 kuar lagu. Ingat Rania eksaited tapi dia tak pun. Sebok pegang stereng nak masuk mulut. Hahaha.. Pastu kitorang pon balik. Balik malam tu aku siap tido kul 10. Ingatkan masa tu da kul 12 tengah malam. Hahaha. Meh layan gambar plak.



Tak bole makan nak

Kawan2, jomlah 'like' pic Rania dalam facebook untuk cutest baby contest. Klik link ni yer. Like page tu then like gambar Rania. Thanx semua!


p/s: Nanti next entri cite pasal Rania yang da 5 bulan plak yer. Yeay!

1 comment:

Anah said...

comel eh rania naik bnda goyang2 tu. umur camni semua bnda nak masuk mulut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails