Skip to main content

Rania pulang ke kampung

Weekend lepas balik kampung ibu di Mersing. Padahal nak pegi kenduri tapi sebab sampai lambat, kenduri nye pon da abes. sume orang da balik. huuu. Buruk tak perangai, sejak kahwin sampai lah minggu lepas aku tak pernah balik sana. Arwah tok bak dan arwah tok mak mesti marah kalau mereka masih ada lagi. So kitorang balik sana tido rumak Mak andak. Rumah mak andak sebelah je rumah arwah atok. So bila balik memanglah mengimbau kenangan dulu2. Rindu sangat kat arwah atok aku sebab aku rapat sangat dengan diorang. Bila balik memang feeling2 seronoklah sebab kitorang siap lalu tepi pantai amik angin pantai. Kampung aku memang sangat kampung untuk both belah ibu dengan ayah. Rumah atok belah mak aku ni memang dekat dengan pantai. Kalau balik sana dulu kitorang memang mesti singgah pantai dengan kazen2. Memang manyak syioklah. Kalau rumah atok belah ayah plak depan sungai. Dulu2 memang pakcik makcik aku rajin terjun sunagi tulah. Tapi sejak da ade kilang dekat2 situ, kalau terjun memang confirm jadi mutan. Ok2, jom layan gambar balik kampung.




Comments

Comelnyaaa anak kau Arina!!
Geram!!
Nice meeting you back here darl :)

PojiePooh; Hanya Satu...
Yanti Padli said…
cooommmeeeellllnye gambar......

tp kan just nak advice ade org kata jgn letak baby kt seat depan, sb takut airbag ter pop up..

but nice gambar n comel si kecill
nurarinab said…
pojie: tq jie..nnt jr ko pon mest comel2!sgt gmbira jmpa ko blk jie!

yanti:tulah..tp kete arina xde airbag so nnt da ade airbag n die da bsr sket mmg arina ltk blkg.ni nk ltk blkg tkt kalo pape arina x bole nk capai die plak especially bile drive be2..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…