Skip to main content

Rania pulang ke kampung

Weekend lepas balik kampung ibu di Mersing. Padahal nak pegi kenduri tapi sebab sampai lambat, kenduri nye pon da abes. sume orang da balik. huuu. Buruk tak perangai, sejak kahwin sampai lah minggu lepas aku tak pernah balik sana. Arwah tok bak dan arwah tok mak mesti marah kalau mereka masih ada lagi. So kitorang balik sana tido rumak Mak andak. Rumah mak andak sebelah je rumah arwah atok. So bila balik memanglah mengimbau kenangan dulu2. Rindu sangat kat arwah atok aku sebab aku rapat sangat dengan diorang. Bila balik memang feeling2 seronoklah sebab kitorang siap lalu tepi pantai amik angin pantai. Kampung aku memang sangat kampung untuk both belah ibu dengan ayah. Rumah atok belah mak aku ni memang dekat dengan pantai. Kalau balik sana dulu kitorang memang mesti singgah pantai dengan kazen2. Memang manyak syioklah. Kalau rumah atok belah ayah plak depan sungai. Dulu2 memang pakcik makcik aku rajin terjun sunagi tulah. Tapi sejak da ade kilang dekat2 situ, kalau terjun memang confirm jadi mutan. Ok2, jom layan gambar balik kampung.




Comments

Comelnyaaa anak kau Arina!!
Geram!!
Nice meeting you back here darl :)

PojiePooh; Hanya Satu...
Yanti Padli said…
cooommmeeeellllnye gambar......

tp kan just nak advice ade org kata jgn letak baby kt seat depan, sb takut airbag ter pop up..

but nice gambar n comel si kecill
nurarinab said…
pojie: tq jie..nnt jr ko pon mest comel2!sgt gmbira jmpa ko blk jie!

yanti:tulah..tp kete arina xde airbag so nnt da ade airbag n die da bsr sket mmg arina ltk blkg.ni nk ltk blkg tkt kalo pape arina x bole nk capai die plak especially bile drive be2..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…