Skip to main content

Serba sket Ramadhan

Aku belom pernah cite lagi rutin kitorang bulan pose ni kan. Takde apa sangat pon nak diceritakan. Hari2 aku masak kat rumah. Masak 2 3 lauk je. Pegi bazar pon cume beli 1 2 jenis kueh je. Tapi kebanyakan harinya aku tak pegi bazar pon. Aku bukan jenis yang gi bazar tamak nak beli sume jenis makanan. Dulu kecik2 mungkinlah kot tapi bila tengok las2 kenyang tak larat nak makan, confirm lah dugaan nafsu aje tu. So sejak tu da tamo da membazir beli banyak2 sebab las2 tak makan pon.

Encik suami slalu ngidam cempedak goreng so kalau sempat gi bazar beli lah cempedak goreng. Sedap wehhhh..mana bole tak sedap kalau sebijik 50 sen. Mahal kan..zaman sekarang sume benda nak mahal. Kadang2 sedey jugak nak bayar bile mahal2 macam tu tapi sebab da teringin, belilah jugak. Kitorang ade jugak buka pose kat luar 2 3 kali. Tapi slalunya atas invitation ofis en suami. Kadang kalau aku malas nak ikot, en suami gi sinri. Aku bukan ape, kalau buka luar ni nak kena cari surau, nak rebut2 lagi. Sangatlah tak asyik. Rania pon tengok je kitorang makan, kitorang jadi kesian tengok die kebil2, telan2 air liur sebab terliur.

Arini kitorang buka luar sebab ade invitation dari ofis en suami lagi. Memang kerap jugaklah diorang ni buat majlis berbuka puasa kat luar ni. So arini aku join sebab en suami ajak pegi skali. So takpayahlah masak arini (yeepie!) Hope so tak ramai orang sangat supaya senang nak solat. Slalu lupe nak bergambar bila buka luar. arini nanti aku akan cube untuk ingat amik gambar (makanan slalu melalaikan aku dari mengamik gambar..hahaha).



p/s: Rania suda 6 bulan..yeay!!!

Comments

Hai Rania!!!

Happy 6 months old!

Cepatnya sudah almost half a year already..

Rania be a good girl k!& be good to yr mama & papa too!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…