C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, August 11, 2011

Serba sket Ramadhan

Aku belom pernah cite lagi rutin kitorang bulan pose ni kan. Takde apa sangat pon nak diceritakan. Hari2 aku masak kat rumah. Masak 2 3 lauk je. Pegi bazar pon cume beli 1 2 jenis kueh je. Tapi kebanyakan harinya aku tak pegi bazar pon. Aku bukan jenis yang gi bazar tamak nak beli sume jenis makanan. Dulu kecik2 mungkinlah kot tapi bila tengok las2 kenyang tak larat nak makan, confirm lah dugaan nafsu aje tu. So sejak tu da tamo da membazir beli banyak2 sebab las2 tak makan pon.

Encik suami slalu ngidam cempedak goreng so kalau sempat gi bazar beli lah cempedak goreng. Sedap wehhhh..mana bole tak sedap kalau sebijik 50 sen. Mahal kan..zaman sekarang sume benda nak mahal. Kadang2 sedey jugak nak bayar bile mahal2 macam tu tapi sebab da teringin, belilah jugak. Kitorang ade jugak buka pose kat luar 2 3 kali. Tapi slalunya atas invitation ofis en suami. Kadang kalau aku malas nak ikot, en suami gi sinri. Aku bukan ape, kalau buka luar ni nak kena cari surau, nak rebut2 lagi. Sangatlah tak asyik. Rania pon tengok je kitorang makan, kitorang jadi kesian tengok die kebil2, telan2 air liur sebab terliur.

Arini kitorang buka luar sebab ade invitation dari ofis en suami lagi. Memang kerap jugaklah diorang ni buat majlis berbuka puasa kat luar ni. So arini aku join sebab en suami ajak pegi skali. So takpayahlah masak arini (yeepie!) Hope so tak ramai orang sangat supaya senang nak solat. Slalu lupe nak bergambar bila buka luar. arini nanti aku akan cube untuk ingat amik gambar (makanan slalu melalaikan aku dari mengamik gambar..hahaha).



p/s: Rania suda 6 bulan..yeay!!!

1 comment:

Princess Cindellyna said...

Hai Rania!!!

Happy 6 months old!

Cepatnya sudah almost half a year already..

Rania be a good girl k!& be good to yr mama & papa too!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails