Skip to main content

Serba sket Ramadhan

Aku belom pernah cite lagi rutin kitorang bulan pose ni kan. Takde apa sangat pon nak diceritakan. Hari2 aku masak kat rumah. Masak 2 3 lauk je. Pegi bazar pon cume beli 1 2 jenis kueh je. Tapi kebanyakan harinya aku tak pegi bazar pon. Aku bukan jenis yang gi bazar tamak nak beli sume jenis makanan. Dulu kecik2 mungkinlah kot tapi bila tengok las2 kenyang tak larat nak makan, confirm lah dugaan nafsu aje tu. So sejak tu da tamo da membazir beli banyak2 sebab las2 tak makan pon.

Encik suami slalu ngidam cempedak goreng so kalau sempat gi bazar beli lah cempedak goreng. Sedap wehhhh..mana bole tak sedap kalau sebijik 50 sen. Mahal kan..zaman sekarang sume benda nak mahal. Kadang2 sedey jugak nak bayar bile mahal2 macam tu tapi sebab da teringin, belilah jugak. Kitorang ade jugak buka pose kat luar 2 3 kali. Tapi slalunya atas invitation ofis en suami. Kadang kalau aku malas nak ikot, en suami gi sinri. Aku bukan ape, kalau buka luar ni nak kena cari surau, nak rebut2 lagi. Sangatlah tak asyik. Rania pon tengok je kitorang makan, kitorang jadi kesian tengok die kebil2, telan2 air liur sebab terliur.

Arini kitorang buka luar sebab ade invitation dari ofis en suami lagi. Memang kerap jugaklah diorang ni buat majlis berbuka puasa kat luar ni. So arini aku join sebab en suami ajak pegi skali. So takpayahlah masak arini (yeepie!) Hope so tak ramai orang sangat supaya senang nak solat. Slalu lupe nak bergambar bila buka luar. arini nanti aku akan cube untuk ingat amik gambar (makanan slalu melalaikan aku dari mengamik gambar..hahaha).



p/s: Rania suda 6 bulan..yeay!!!

Comments

Hai Rania!!!

Happy 6 months old!

Cepatnya sudah almost half a year already..

Rania be a good girl k!& be good to yr mama & papa too!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…