Skip to main content

Alkisah

Ok da janji nak cite pasal video kat bawah tu so this is it. En suami suda ke Houston US. Maybe 2 minggu or maybe lebih tapi dari cerita en suami, lebih dari 2 minggu. Huarghhhhh..sedey ok! Aku da lama tak kena tinggal sorang2. Nasib Rania ada sama. So dialah penghibur hati aku. n untung juga ibu n FIL aku dekat. Nak mintak tolong kalau ape2 senang. Tapi bila petang2 sedey sebab time tu aku n Rania biasa tunggu die balik keje. Malam2 slalu tido sama2. Rania tido gelisah. Satu katil dia pusing sebab slalu ayah dia ade sebelah. Ni takde so dia tido sangat tak lena. Sebelum tido dia akan terjenguk2 kat pintu bilik tunggu ayah dia masuk n tido sama2. Aku plak yang haru tengok si kecik tu. n disebabkan dia da mula rasa ayah dia takde, Rania akan nangis bila aku tinggalkan dia kat rumah babysitter. Maybe die takut aku tinggalkan dia jugak. Sebelum ni dia excited je kalo kena pegi sana. B, semoga kerja awak cepat settle so that awak bole balik cepat.

On that day..we miss u so much b!!!

Comments

mrs_nazir said…
ciannya rania kne tinggal,ayah g FAT ea.. cm farah dlu ayahnya g o.shore, mlm merengek jer, rindu kot...
MyNameIsdD said…
semalam ammar ade bitau yg cheng skg dah kat houston, rasenye waktu dia tido umah kitaorg harituh dia ada sebut gak nnt maybe kene pegi houston. huhu mesti sunyi rase bila da selalu sama2 sekali dia pegi outstation lelama kan. (tgh cube bygkan cemana rasa kalo ammar pegi keje kat luar lame2, huhu sedih sedih). semoga keje cheng cepat setel. take care, arina.

psst, kalo cheng ade mase, suh dia carik kedai factory outlet coach, jauh lebih murah.ape2 factory outlet lah, memang berbaloi kat sana. kire upah utk arina lah. hehe.
nurarinab said…
farah: ye ke..alahai kesiannye die.pndi rindu ayah die

didi: tulah..sedey tau dd.tggl sorg2.die da cr psl factory outlet tu..hehe.arina nk mntk purse coach je dd.h/bag die arina x mnt sgt :D

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…