Skip to main content

My sweethearts!

Weekend lepas weekend last raya. Cepat betol masa berlalu. Tiba2 aje da nak masuk Zulkaedah. Ramai jugak yang busy prepare untuk pi haji. Insyallah suatu hari nanti dapat juga aku jemputan untuk ke rumah Allah tu. En suami da seminggu pergi. Walaupon sehari jumpa malam je tapi bila dia takde terasa sangat kosongnya rumah. Oh cepatlah pulang suamiku. Merasa aku kejap dudok dalam kasut Sue (tabik b kat sue sebab survive membesarkan Harriz dengan bob yang slalu offshore itu). Bukan nak cakap tak bole buat keje kalau hubby takde tapi bila ade suami, lain rasanya. Adalah orang untuk aku gaduh2 kat rumah tu. hehehe. En suami cakap sabarlah nak buat macam mana. Dia cari rezki. At least aku ade Rania. Dia kat sana sorang2 aje. Kawan pon dengan orang2 putih aje (tak lama lagi mesti speaking AMER-REKA..kihkih). Kesian dia. Takpe b, saya tunggu awak balik :)

Rania suda pandai merangkak walaupon tak bape nak laju. Mulut da peteh2 nak cakap2. Yang aku paham hai aje. hehehe. Kalau dok dalam court die memang die memapah berdiri. Bila da berjaya berdiri nanti melompat2 excited. bila da lompat2 of cos lah jatuh balik :D Kadang2 siap lepas tangan sebab perasan da bole berdiri. Da tak bole tido dalam buai. Kalau tak memang berpusing2 dia dalam tu. merangkak, menonggeng, meniarap..semua posisi dia buat dalam buai tu. Kalau kena marah mesti nangis mintak pujuk. kalau ayah dia bercakap dengan dia dalam fon, Rania diam je dengar. Aku rasa sebab dia kenal suara sape. Kalau orang lain memang die bolayan je.

Tengok Rania, cepat sangat membesar. Banyak moment2 yang aku rasa macam nak freeze kan sekejap supaya bole enjoy lebih lama lagi. Rania, ibu loves u so much!

Rania copy camne ibu minum dari gelas but in meniarap style..haha..clever girl!
Look ibu I can stand already!
Ahli akrobatik di dalam buai
p/s: B, cpt balik bole tengok Rania beraksi dengan lincahnya :) We miss u so much b!

Comments

mummyQaid said…
geramnye tgk rania....
mrs_nazir (Maz) said…
tomey2.....lg masa kt dlm buai tu..haha..so kiut =)
Cepatnya baby kita membesar kan... yeah i agree that sometimes rasa cam nk freeze je masa2 dengan baby kita.. hihi

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…