Skip to main content

My sweethearts!

Weekend lepas weekend last raya. Cepat betol masa berlalu. Tiba2 aje da nak masuk Zulkaedah. Ramai jugak yang busy prepare untuk pi haji. Insyallah suatu hari nanti dapat juga aku jemputan untuk ke rumah Allah tu. En suami da seminggu pergi. Walaupon sehari jumpa malam je tapi bila dia takde terasa sangat kosongnya rumah. Oh cepatlah pulang suamiku. Merasa aku kejap dudok dalam kasut Sue (tabik b kat sue sebab survive membesarkan Harriz dengan bob yang slalu offshore itu). Bukan nak cakap tak bole buat keje kalau hubby takde tapi bila ade suami, lain rasanya. Adalah orang untuk aku gaduh2 kat rumah tu. hehehe. En suami cakap sabarlah nak buat macam mana. Dia cari rezki. At least aku ade Rania. Dia kat sana sorang2 aje. Kawan pon dengan orang2 putih aje (tak lama lagi mesti speaking AMER-REKA..kihkih). Kesian dia. Takpe b, saya tunggu awak balik :)

Rania suda pandai merangkak walaupon tak bape nak laju. Mulut da peteh2 nak cakap2. Yang aku paham hai aje. hehehe. Kalau dok dalam court die memang die memapah berdiri. Bila da berjaya berdiri nanti melompat2 excited. bila da lompat2 of cos lah jatuh balik :D Kadang2 siap lepas tangan sebab perasan da bole berdiri. Da tak bole tido dalam buai. Kalau tak memang berpusing2 dia dalam tu. merangkak, menonggeng, meniarap..semua posisi dia buat dalam buai tu. Kalau kena marah mesti nangis mintak pujuk. kalau ayah dia bercakap dengan dia dalam fon, Rania diam je dengar. Aku rasa sebab dia kenal suara sape. Kalau orang lain memang die bolayan je.

Tengok Rania, cepat sangat membesar. Banyak moment2 yang aku rasa macam nak freeze kan sekejap supaya bole enjoy lebih lama lagi. Rania, ibu loves u so much!

Rania copy camne ibu minum dari gelas but in meniarap style..haha..clever girl!
Look ibu I can stand already!
Ahli akrobatik di dalam buai
p/s: B, cpt balik bole tengok Rania beraksi dengan lincahnya :) We miss u so much b!

Comments

mummyQaid said…
geramnye tgk rania....
mrs_nazir (Maz) said…
tomey2.....lg masa kt dlm buai tu..haha..so kiut =)
Cepatnya baby kita membesar kan... yeah i agree that sometimes rasa cam nk freeze je masa2 dengan baby kita.. hihi

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…