C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, September 26, 2011

My sweethearts!

Weekend lepas weekend last raya. Cepat betol masa berlalu. Tiba2 aje da nak masuk Zulkaedah. Ramai jugak yang busy prepare untuk pi haji. Insyallah suatu hari nanti dapat juga aku jemputan untuk ke rumah Allah tu. En suami da seminggu pergi. Walaupon sehari jumpa malam je tapi bila dia takde terasa sangat kosongnya rumah. Oh cepatlah pulang suamiku. Merasa aku kejap dudok dalam kasut Sue (tabik b kat sue sebab survive membesarkan Harriz dengan bob yang slalu offshore itu). Bukan nak cakap tak bole buat keje kalau hubby takde tapi bila ade suami, lain rasanya. Adalah orang untuk aku gaduh2 kat rumah tu. hehehe. En suami cakap sabarlah nak buat macam mana. Dia cari rezki. At least aku ade Rania. Dia kat sana sorang2 aje. Kawan pon dengan orang2 putih aje (tak lama lagi mesti speaking AMER-REKA..kihkih). Kesian dia. Takpe b, saya tunggu awak balik :)

Rania suda pandai merangkak walaupon tak bape nak laju. Mulut da peteh2 nak cakap2. Yang aku paham hai aje. hehehe. Kalau dok dalam court die memang die memapah berdiri. Bila da berjaya berdiri nanti melompat2 excited. bila da lompat2 of cos lah jatuh balik :D Kadang2 siap lepas tangan sebab perasan da bole berdiri. Da tak bole tido dalam buai. Kalau tak memang berpusing2 dia dalam tu. merangkak, menonggeng, meniarap..semua posisi dia buat dalam buai tu. Kalau kena marah mesti nangis mintak pujuk. kalau ayah dia bercakap dengan dia dalam fon, Rania diam je dengar. Aku rasa sebab dia kenal suara sape. Kalau orang lain memang die bolayan je.

Tengok Rania, cepat sangat membesar. Banyak moment2 yang aku rasa macam nak freeze kan sekejap supaya bole enjoy lebih lama lagi. Rania, ibu loves u so much!

Rania copy camne ibu minum dari gelas but in meniarap style..haha..clever girl!
Look ibu I can stand already!
Ahli akrobatik di dalam buai
p/s: B, cpt balik bole tengok Rania beraksi dengan lincahnya :) We miss u so much b!

3 comments:

mummyQaid said...

geramnye tgk rania....

mrs_nazir (Maz) said...

tomey2.....lg masa kt dlm buai tu..haha..so kiut =)

Princess Cindellyna said...

Cepatnya baby kita membesar kan... yeah i agree that sometimes rasa cam nk freeze je masa2 dengan baby kita.. hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails