Skip to main content

Thank u Bunny-bunny!

Aku tak sabar nak tunggu en suami pulang. Rasa macam da lama sangat die pergi. Hari Ahad aritu, henpon aku rosak. Aku taktau macam mana tapi tibe2 je skrin die gelap. Aku rasa die da pecah kot. Aku bawak gi kedai die cakap kalau nak ganti skrin baeklah beli henpon baru. Aku bole je cakap kat fon tu. Kalo orang call aku bole angkat Kalo aku tau nombor orang tu aku bole call. Nak hantar mesej pon bole tapi masalahnya tak nampak ape2. Skrin hitam je. bunyi je yang keluar. Macam2 tau je henpon ni aku nak tukar fon. Aku bitau en suami, aku nye fon da rosak. Skrin tak nampak. Die cakap takpe nanti die belikan. Aku cakap aku nak repair dulu. Sayang tu. Fon hadiah en suami zaman pas bertunang. Da dekat 2 tahun berkhidmat ok.

Aku ni taknaklah menyusahkan dia. So bajet nak beli je henpon sinri. Nak beli dekat internet je. Ada tawaran menarik. Diskaun banyak2. Mana tak berpinar mata tengok diskaun banyak2. Asal diskaun je nak beli. Asal nak beli je tak diskaun (ok tak ni ayat merapu). Alik2 tak bole nak login plak. Sampai aku bagitau admin die aku tak bole nak login n die try semampu yang bole n still tak bole. Tah pasal pe aku taktau. SO tadi aku chat dengan en suami bagitau tak bole nak login. Dia cakap bia dia login kan n belikan je henpon tu. Aku cakap tak payah sebab aku kesiankan dia. Duit tu bole pakai untuk benda lain.

Tapi en suami nak belikan jugak. So esok or maybe lusa sampailah henpon baru aku. Yeepie!! En suami kata tu hadiah untuk aku sebab da lama sangat tak bagi hadiah. Berbaloi kan menunggu hadiah bunga n segala macam hadiah n tibe2 dapat hadiah best terus. Senyum sampai telinga terus. Confirm malam ni tido menyengih je. Terima kaseh eh b. Love u so much!


Comments

♥ Elin ♥ said…
adakah..blackbery? iphone 5? dan sewaktu dgn nya??

romantik korang nih. :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…