Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

I wish I'm a ...

Percaya tak percaya, cita2 aku dari kecik adalah menjadi seorang designer. Sebab...aku suka sangat melukis patung pakai baju. Melukis...melukis dan melukis. Bila aku mula melukis, aku rasa macam aku dalam dunia lain. Since aku darjah 4, aku ingat bila ibu suro study, aku simpan kertas dalam buku latihan supaya bila ibu takde aku bole lukis gambar pompuan pakai baju kebaya or dress. Kalo aku jumpa balik buku tu mesti penuh dengan lukisan macam tu. So masa tu aku taktau ade kos mereka fesyen2 ni so aku slalu cakap aku nak jadi interior designer. Until skola menengah aku masih macam tu. Sampai satu hari ada kawan baik aku nampak lukisan baju2 aku tu n dia cakap dia nak aku design baju kawen dia nanti. But then masa form 4 aku masuk aliran sains. Nak amik subjek extra lukisan cikgu tak bagi. So terpaksa lah aku lupakan hasrat nak ke bidang lukisan. Habis SPM aku masih nak jadi designer. Aku nak mintak Diploma Seni Reka Kasut dekat UITM tapi masa tu ada interview kalo nak amik kos tu n ken…

Mr Ballerina

Lately ni aku agak stressed out. Keje menimbun2, progress static tak bergerak, elaun masuk lambat dan banyak lagi hal2 kecil yang kalo aku sebut mesti korang rasa macam pompuan ni kecoh giler. Well frankly speaking masalah kecil kalo dikumpulkan akan menjadi besar. so macam itulah kesnya aku. So bila tensi2 ni biasanya en suami jadi mangsa keadaan. Macam semua benda tak kena n dalam rumah tu aku rasa dia je yang paham so slalunya kalo benda kecik pon aku akan pet pot pet pot kan jugak suamiku tersayang itu. Macam contohnya dia suka gantung seluar or baju yang dia da pakai dekat kerusi makan n buat mata aku ni sakit bagai dicucuk n aku pon mula berleter macam mak nenek sambil mengenjut anak di dalam buai. Oh please jangan bayangkan aku masa tu. Sangat buruklahkan. If someone record it and upload in youtube, I'm sure I'll be the hit video at this moment..lol! Balik pada cerita. Padahal bole je pegi amik suar or baju tu n buang kat luar rumah eh silap masuk dalam bakul baju kotor…

Oh I miss you

Oh when I watched this video..I'm so so missing my dance class

If I'm still there then I will crazily join them like this.
p/s:B,sila bangun awal esok supaya kite bole berdance di rumah yer ;-)

Oh John!

Aku sangat suka John Mayer. Kebanyakan lagu dia aku dengar aku akan terus fall in love. Aku rasa sangat berbakat dalam menulis lirik lagu. Lirik lagu dia slalu macam cerita. Pastu dengan muzik dia yang sangat indah dan lirik yang sangat bermakna so aku akan jatuh cinta. Pon macam tu aku tak pernah beli satu pon album dia. Maklumlah sejak internet tercipta banyak da orang tak beli CD2 ni. Hahaha. Tunggu lah ko datang sini John Mayer. Aku beli semua album ko n suro ko sign semuanya. Bole gitu. Aku rasa kalo cakap lagu Daughter sume orang pon tahu lagu tu. n ade satu lagu dia yang paling2 aku suka. Da bertahun2 aku dengar lagu ni pon aku tak pernah bosan ok. Aku slalu macam tu. Kalau aku da suka aku akan suka macam forever n ever lah senang cakap. Tajuk lagu ni "Dreaming with a broken heart". Memang broken lah dengar kan. Tapi korang try lah dengar. Mana tahu jatuh cinta jugakkan. Nanti kalau da jatuh cinta bole try dengar lagu dia yang lain ok ;-)

Ni lirik lagu dia kot2 korang …

Perangai baru Rania

Semalam aku ingat masa on the way balik rumah nak singgah 1 kedai jahit ni. Nak tempah baju kurung. Sebab upah jahit dekat kedai tu murah. Kalau ok bolelah aku hantar situ je. Lepas amik Rania aku pon cakap dekat Rania teman aku pergi kedai tu sekejap. Rania pon senyum2 aje. Diam dok dekat carseat makan biskut (pastilah berterabur yer). Tiba2 bila da nak sampai rumah dia melalak nak keluar dari kerusi. Rania punye trend menangis sekarang bukan yang macam baby biasa. Melalak menjerit sampai batuk2 n sometimes even muntah. Aku tak tau apa yang buat dia jadi macam tu. Sejak masuk umur 8 bulan ni itulah yang dia akan buat bila marah. Nangis n jerit. Oh yes I definitely know it is one of her way to test me. If aku surrender then she will make it as a habit. So slalunya aku akan cakap baik2 or bolayan saja supaya dia tahu yang aku tak suka pon habit tu.
So semalam macam tu jugak. Da beberapa kali buat macam tu sebab biasa dia akan buat macam tu bila ada orang lain dalam kereta macam dengan n…

Soping2 untuk rumah

Aku dan en suami sekarang dalam proses busy mencari barang2 untuk rumah. Setiap bulan tengok2 kalau ada tawaran yang super menarik. Sebok survey2 dari kawan2 mana tempat murah and ok untuk buat itu ini. Kalau bole nak buat banyak benda, kalau bole nak tengok benda berkenan terus beli tapi bajet harus dikira. Nanti kalau tak i kena gadai body i ni noq..hahaha. But I think limit budget ni kinda fun jugak sebab i have to stay within the budget tapi nak beli all the stuff that I want. So mestilah hunting yang memenuhi citarasa dan murah. Masa bila nak tunggu murah? Mestilah masa promo kan. So sekarang yang kami cari adalah kipas, lampu, sinki dapur, tap sinki, langsir dan kabinet. Ingat nak buat lantai tukar kepada depoh tapi yang itu kena tangguhlah. Nanti bila ada budget lebih baru boleh buat. As korang tahu aku da beli da set dapur yang ade oven, hob + hood yang dapat free freezer dan juga washing machine baru. Kalo tak tahu bole klik 'sini'.
So weekend lepas cari kipas. Mula e…

Rumah oh RUmah

Semalam aku cuti sebab en suami dapat cuti. So aku ajak en suami pergi tengok progress rumah. Sepanjang tempoh rumah dibina, aku memang tak pernah tengok rumah tu sebab nak kena mintak surat segala jadi malas. So semalam kitorang pergi sebab ada masa terluang. Aku sebenarnya nak tengok brape banyak tingkap yang ada sebab aku nak buat langsir. Aku rasa macam nak jahit sendiri je langsir2 tu tapi hello..mesin jahit pon belom ade lagi. Macam mana nak jahit. Takpelah berangan2 pon bole jugak kan. Hehe. Aku nak cari kain untuk langsir. Dalam kepala ni ada design yang aku suka, warna yang aku minat. Basically aku nak kaler2 pastel2 aje. Patut semalam ajak en suami cari kain langsir. Lupa plak. Haishhh..Nak cari lampu untuk ruang makan pon en suami macam lengah2kan je. Sabar jelah :-P










Tak sabarnya nak masuk rumah sendiri :)

Food for babies

Lama2 sangat tak menukil dalam blog ni. Maklum lately ni busy sket. Rania suda 8 bulan. Yeepie! Banyak benda baru dia da blaja. Sekarang die da bole dudok n sedang baby talks a lot. Tengah belajar memapah nak berdiri. Pantang ade benda yang bole dipegang untuk angkat badan dia akan capai. Sangat kuat menjerit. Marah sket jerit, nak kuar dari carseat jerit, taknak tido jerit. Kadang2 tercabar jugak kesabaran ibu die ni tapi slalu aku bia je die jerit puas2 sambil panggil nama dia slow2 n dia akan diam sebab nak dengar apa kita nak cakap. Kalo dia jerit nanti tak dengar plakkan.
Malam tadi die nak tido pon die melalak n menjerit2 sampai die muntah. Aku taktau nape die kuat nangis macam tu lately ni. Dia da ngantuk tapi nak main. So bila aku suro tido die marah. So masa die da nangis menjerit lama sangat tu aku dudukkan dia n cakap "pegi main sana. pegi main puas2". Dia datang merangkak kat aku n sembamkan muka dia kat riba aku sambil nangis. Bila aku letak lagi suro main dia da…

Galaxy SII

Akhirnya henpon hadiah en suami sampai rumah. Seronok dapat fon baru. Macam2 aku explore. Maklumlah,macam budak2 dapat mainan barulah. Semua nak di explore. Aku suka iPhone 4 tapi bila tengok application die sume nak kena beli macam tak best plak. So en suami suggest Sasung Galaxy SII. Labih kurang iPhone tapi skrin lebih besar dan application pon macam lebih best lagi. So tu lah fon yang aku pakai sekarang.



I'm in love with it! Thanx so much sayang!