C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, October 31, 2011

I wish I'm a ...

Percaya tak percaya, cita2 aku dari kecik adalah menjadi seorang designer. Sebab...aku suka sangat melukis patung pakai baju. Melukis...melukis dan melukis. Bila aku mula melukis, aku rasa macam aku dalam dunia lain. Since aku darjah 4, aku ingat bila ibu suro study, aku simpan kertas dalam buku latihan supaya bila ibu takde aku bole lukis gambar pompuan pakai baju kebaya or dress. Kalo aku jumpa balik buku tu mesti penuh dengan lukisan macam tu. So masa tu aku taktau ade kos mereka fesyen2 ni so aku slalu cakap aku nak jadi interior designer. Until skola menengah aku masih macam tu. Sampai satu hari ada kawan baik aku nampak lukisan baju2 aku tu n dia cakap dia nak aku design baju kawen dia nanti. But then masa form 4 aku masuk aliran sains. Nak amik subjek extra lukisan cikgu tak bagi. So terpaksa lah aku lupakan hasrat nak ke bidang lukisan. Habis SPM aku masih nak jadi designer. Aku nak mintak Diploma Seni Reka Kasut dekat UITM tapi masa tu ada interview kalo nak amik kos tu n kena ade basic seni lukis n I have none! Sedey tapi rela. Then lepas tu aku suka beli kain n suro tailor jahitkan baju design yang aku suka tapi nak harapkan aku yang muda lepasan skola memang lah diorang tak paham apa yang aku nak. I wish I know how to sew :( Sampai sekarang cita2 masih tak tercapai. Aku nak blaja menjahit tapi takde masa. But somehow deep inside me I knew that one day my dream will be true ;)


diamik hakciptdari blog RIZALMAN IBRAHIM

I ADORE HIM SO MUCH! Tak mampu nak beli buatlah sendiri kan ;-) nantikan...

2 comments:

hafiza said...

samalah..pza pun baru je tempah baju fesyen mcm ni...next week sampai la:P

nurarinab said...

baju ry haji kita kan pza..hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails