Skip to main content

I wish I'm a ...

Percaya tak percaya, cita2 aku dari kecik adalah menjadi seorang designer. Sebab...aku suka sangat melukis patung pakai baju. Melukis...melukis dan melukis. Bila aku mula melukis, aku rasa macam aku dalam dunia lain. Since aku darjah 4, aku ingat bila ibu suro study, aku simpan kertas dalam buku latihan supaya bila ibu takde aku bole lukis gambar pompuan pakai baju kebaya or dress. Kalo aku jumpa balik buku tu mesti penuh dengan lukisan macam tu. So masa tu aku taktau ade kos mereka fesyen2 ni so aku slalu cakap aku nak jadi interior designer. Until skola menengah aku masih macam tu. Sampai satu hari ada kawan baik aku nampak lukisan baju2 aku tu n dia cakap dia nak aku design baju kawen dia nanti. But then masa form 4 aku masuk aliran sains. Nak amik subjek extra lukisan cikgu tak bagi. So terpaksa lah aku lupakan hasrat nak ke bidang lukisan. Habis SPM aku masih nak jadi designer. Aku nak mintak Diploma Seni Reka Kasut dekat UITM tapi masa tu ada interview kalo nak amik kos tu n kena ade basic seni lukis n I have none! Sedey tapi rela. Then lepas tu aku suka beli kain n suro tailor jahitkan baju design yang aku suka tapi nak harapkan aku yang muda lepasan skola memang lah diorang tak paham apa yang aku nak. I wish I know how to sew :( Sampai sekarang cita2 masih tak tercapai. Aku nak blaja menjahit tapi takde masa. But somehow deep inside me I knew that one day my dream will be true ;)


diamik hakciptdari blog RIZALMAN IBRAHIM

I ADORE HIM SO MUCH! Tak mampu nak beli buatlah sendiri kan ;-) nantikan...

Comments

hafiza said…
samalah..pza pun baru je tempah baju fesyen mcm ni...next week sampai la:P
nurarinab said…
baju ry haji kita kan pza..hehehe..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…