Skip to main content

Mr Ballerina

Lately ni aku agak stressed out. Keje menimbun2, progress static tak bergerak, elaun masuk lambat dan banyak lagi hal2 kecil yang kalo aku sebut mesti korang rasa macam pompuan ni kecoh giler. Well frankly speaking masalah kecil kalo dikumpulkan akan menjadi besar. so macam itulah kesnya aku. So bila tensi2 ni biasanya en suami jadi mangsa keadaan. Macam semua benda tak kena n dalam rumah tu aku rasa dia je yang paham so slalunya kalo benda kecik pon aku akan pet pot pet pot kan jugak suamiku tersayang itu. Macam contohnya dia suka gantung seluar or baju yang dia da pakai dekat kerusi makan n buat mata aku ni sakit bagai dicucuk n aku pon mula berleter macam mak nenek sambil mengenjut anak di dalam buai. Oh please jangan bayangkan aku masa tu. Sangat buruklahkan. If someone record it and upload in youtube, I'm sure I'll be the hit video at this moment..lol! Balik pada cerita. Padahal bole je pegi amik suar or baju tu n buang kat luar rumah eh silap masuk dalam bakul baju kotor n korang yang pernah alami benda2 macam ni aku pasti tahu betapa kita akan tensen dengan keadaan tu n bebelan sebenarnya cuma menambahkan tensi n in my case, u know what will hubster do, dia akan tersenyum dan melompat sambil menari ballet depan aku yang sedang membebl sambil mengenjut  anak ini (ini macam baru satu contoh je). Ok HELLO..aku tengah geram ok n i will burst into laugh sebab can u imagine my hubby menari ballet with both of his hand in a ballet position and he will jump with his leg straight like a ballerina. Ok b, u know how to make me laugh like a crazy woman n believe me, benda tu buatkan keadaan yang tegang jadi super funny. HAHAHAHA. I love u mr ballerina!

p/s: In the end memang aku yang kena kutip2 benda2 tu sume ok  ;-)

Comments

♥ Elin ♥ said…
;) ok sweet korang..blh imagine lah how ur husb try to menari ballet..lallllaa...

lain kali amik gamba tau ;) buat tampal kat destop/hiihh..
Arina Aziz said…
arina, kawan akak pernah cakap, laki ni, bila dah kawen, semua lesen2 dia ie lesen masak, lesen kemas, lesen basuh sidai baju sendiri, semua dah kena gantung/mati. sebab dah ada bini nak buatkan utk dia. huhu..
nurarinab said…
elin:slalu x smpt nk amik gmbr sbb tgh bebel2kan..hehe

kak arina:haaa betol lah tu kak..sume da mati da..sabar jelah..
adyy ;D said…
sangat sweet .. :D

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Set Bersalin untuk kali ke2

Assalamualaikum wbt,
Ceh sejak2 da bole update blog guna fon ni rajin plak nak update kan. hihi. So just nak share set bersalin yang aku pilih untuk anak kedua ni. Aku nak cari set yang takde bengkung sebab da ada bengkung. Amway plak takde jual set tanpa bengkung sebab kalo tak for sure aku akan beli set Amway lagi. So adalah a few yang aku consider untuk dicuba. Antaranya set Anugerah sebab set Anugerah siap ada bacaan ayat2 quran. So quite menarik jugakkan. Pastu set dia pon ade banyak. Ada untuk ibu bersalin normal n ibu bersalin secara caesarian.
Aku ni citer yer2 macam aku beli kan. Tapi akhirnya aku tak beli pon sebab lepas consider set Anugerah, aku tertarik gak dengan mustika ratu. Set dia yang tanpa bengkung dalam rm120 je kot. Aku tak ingat exact harga dia. Tapi set dia tanpa ada pencuci untuk bawah n herba mandian. Herba mandian aku beli brand TYT memang khas untuk berpantang dalam rm8 ada 2 sachet. Yang untuk bawah tu aku guna air garam suam je nanti sebab nenek aku caka…