C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, November 8, 2011

Rania before 9

Esok Rania 9 bulan da. Sekejap sangat rasa masa berlalu. Rania da sebok blaja nak berdiri tanpa memegang apa2. Sangat excited bercakap. Bercakap tak berhenti tapi sepatah haram tak paham. Kadang2 nampak sangat dia beriya bercerita tapi tak paham habuk pon. Tapi aku layankan jugak bercakap dengan dia supaya dapat merangsang proses pembelajaran bercakap dia. Sekarang kalau bangun tido mesti nak nangis. Tak tahulah nape. Da pandai tido masa didukung. Suka sangat kalau dapat jalan2. Badan makin mengurus sebab suda sangat aktif. Memang bagun tido terus nak main. Suka sangat kalau makan bersama2 dengan orang2 besar. Aku da bagi macam2 kat Rania. Nasi, bubur, ayam, ikan, kek, roti, coklat tapi semua dalam kuantiti yang dijaga. Just nak bagi dia exposed pada makanan2 luar. Hampir setiap hari buatkan dia bubur ayam or daging or nasi gaul ikan stim or bakar kecuali kalau tak sempat baru bagi nestum. Itu pon dia da tak brape nak nestum. Rania suka sayur. Kalau bagi sayur salad pon dia suka makan juga. Buah2an lagi dia suka. So I think it's a good thing. Sangat manja dengan ayah dia. Kalau ayah balik keje Rania ada lah yang paling excited sebab nak ajak ayah main. Even kalau aku nak amik dia tepis2 je tangan ibu dia ni. Membesarlah dengan sehat dan kuat yer sayang..muahxxxx




Ibu loves u sayang!

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

seronok tgk anak membesar dgn sihat kan. ;)

nurarinab said...

seronok sangat! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails