C o m e A n d J o i n M e =)

Saturday, November 26, 2011

What I like

Yeay Sabtu muncul lagi. Aku suka bila datangnya ari weekend sebab bolelah bersenang lenang tanpa pikir pasal kerja. Aku sebenarnya lagi suka spend weekend di rumah bersama suami dan Rania. Pagi2 bangun buat sarapan. Kalau en suami takde (keje half day), aku akan kemas apa2 yang patut (contohnya macam lipat baju yang bertimbun macam gunung atau kemas baju yang aku susun kat lantai bilik baju sampai tak bole jalan dalam tu) dan mop lantai atau vacuum skali rumah (kalau rajin). Slalu mop lantai tu aku rasa senang je sebab rumah aku takdelah banyak sangat ceruk2 yang menyusahkan hidup sampai nak mop lantai pon jadi tak lalu. Tapi part vacuum aku malas sebab aku tak suka vacuum cleaner aku yang berat tu (takdelah berat mana pon sebenarnya). Nanti aku nak target beli vacuum yang handle tu. Pe nama dia tah. Aku tak ingat. Tak payah nak cabut2, kalo vacum pn x pyh nk trbongkok2 tertonggeng2, lepas pakai simpan je terus dalam stor. Senang gitu.

Suka aku kalau weekend dok rumah dapat kemas2 rumah pastu tengok rumah yang suda bersih dan kemas sambil menonton tv dan update facebook. Heaven giler! Aku sebenarnya bukan kaki berjalan sangat. Macam kalau ada tujuan oklah. Kalau tak aku lagi suka dok rumah, kemas2 rumah, cuba resepi baru, jahit2 renda, survey2 hiasan rumah di internet, tanam pokok. Aku cam seronok bila dapat buat benda2 macam tu. Macam suatu kepuasan gitu. Petang ni maybe nak gi survey tilam n katil. Ada diskaun sampai 90%. So bolelah saja2 survey tilam. Pastu nak ajak en suami beli chandelier. Da jumpa yang berkenan di hati. Kedai tu buat promotion semua chandelier 45% diskaun. So bolelah sambar satu :-) Pastu esok bole lepak2 rumah sambil tido dan Maghrib bole buat bacaan doa akhir tahun dan awal tahun. Sekejap je da tahun baru. Apa azam baru korang? Aku? Nanti aku citer lain kali dalam entri lain. Happy weekend kengkawan :-)

Da tengok koleksi Bold & Beautiful kami. Kalau belum lagi meh lar singgah2 tengok :-)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails