Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Rania suda besar :)

Da lama rasanye tak cite pasal princess kecik tu. Budak lasak yang sangat energetic. Hehehe. Rania laa ni memang manja. Makin melekat dengan aku sampai kes tak nampak muka aku memang nangis. Tapi rasanya tu part mengada je lebih. Sebab kadang2 dia ok je nak dengan orang siap lambai2 bye2 kat aku. Cuma kalau tinggal berdua memang dia tak suka kena main sorang2. Dok lah aku ni memasak dengan ade budak melekat kat belakang kaki mengekor aku ke sana sini. Nasib dapur kecik. Takdelah banyak sangat nak gerak dari sink ke dapur masak tu.
Ada masa die ok die bole je main sorang2 kat depan tu dengan toys die. Tapi slalunya tak bole lama2. Pas setengah jam da mula cari aku balik ajak teman dia main sama2. Paling suka kalau aku main baling2 bola dengan dia. Dia pon da pandai baling bola jugak. Rania da berselera makan balik. Suka aku tengok bila skali makan dapatlah sepuluh suap. Tapi kalau dia tak suka die sembur keluar je. Memang time makan bersepah2 nasi berterabur. Lagi2 kalau dia nak makan …

Hari2 terakhir 2011

Sudah hampir menuju ke tahun baru. Rasa macam sekejap sangat. Tahun lepas macam baru je pergi tiba2 da nak masuk tahun baru lagi. Memang pantas sangat masa ni. Rania pon da makin besar n tak lama lagi masuk 11 bulan n lepas tu da setahun. Birthday aku yang ke 27 baru je lepas. Aku tak mintak pape pon kat en suami sebab masa dia pegi outstation hari tu dia da belikan most of the wishlists. Macam da takde pape da nak mintak except for the ice cream cake. :) Itu pon da dapat masa birthday hari tu.
Umur 27 pon tak rasa ape beza sangat. Aku rasa nanti kalau da umur 40 pon aku cakap takde beza sangat. Hahaha. Walaupon bila tengok balik zaman muda-mudi tu memang nampak sangat bezanya sebenarnya tapi taktau masa bila berubah tu. Macam amaze kejap macam mana bole berubah tanpa disedari.
Selasa lepas aku keluar date dengan en suami. Hajat nak buat 2 hari tapi tak dapat sebab Malam Rabu tu Rania da ngamuk2 masa nak tido. Might be sebab dia penat tak dapat rest betol2. So aku decide untuk biar Rani…

When we get older

Tomorrow, tomorrow will be the day when I turn into 27. Rasa macam sekejap sangat. Teringat dulu aku pernah amik gambar menggunakan kamera berfilem (jaman tu belom ada lagi yang digital ok) pegang paper yang bertulis "I'm 20 already". That was like 7 years ago. 7 years is not a long time. Kalo ada anak masa tu da darjah 1. So today will be the last day of me in the age of 26. What have I done for the past 26 years or to be exact for the past one year?
I have become a mother. I think it is the most huge and the most excited experience among others. Other than that I think I didn't quite achieve anything. I mean in order to improve myself as a better person and a good wife to my husband and the most important from all, a better servant to Allah...I'm still far from good. It's not easy I shall say. Sometimes it makes me wonder, how can I improve myself.
So umur 27 ni, azam masih sama. Meng'improve' diri sendiri. Sempena birthday kali ni, aku da cakap denga…

Thank You Ct :)

Weekend da habes da. Rasa macam sekejap sangat weekend. Tak puas pon nak dok joli2 da Isnin. Weekend lepas kami menerima kunjungan kawan baik aku iaitu Siti Fatimah. Ingat tak citer pasal kawan yang slalu travel sesama aku masa aku kat KL tu. Yerrr yang itulah. Aku dengan Ct ni memang baik sangat. Even masa blaja sesama orang panggil kembar sebab slalu sangat sesama. So Ct datang ke Jb untuk jenguk aku n Rania. Huarghhh terharu sangat dan sangat gembira :) :) Dia datang sini dengan kawan2 dia untuk pegi kawan yang juga adalah kawan skola aku. Jadi kitorang sama2 jumpa kat wedding ni je. Then, dekat wedding ni aku culik Ct bawak balik rumah. Hehe.
Aku da plan nak bawak Ct gi JPO. So ingat singgah rumah dulu nak salin baju tapi Rania ketiduran n tetiba kitorang sume daterbongkang kat keliling Rania tido skali. Hahaha. Kul3 camtu baru gerak gi JPO. Umat manusia seramai2 tidak kat situ. Sama macam masa aku pegi time baru bukak aritu. Banyak betul duit rakyat Malaysia ni tau. Aku dengan Ct …

Rania the grow up baby

Few days ni aku dok rumah je sebab kete masuk workshop. Memang kesianlah dengan kereta tu. Da masa bagi dia servis2 sket. Hari ni bawak Rania gi klinik untuk cek up. Berat suda 8.1kg. Sket je naek nya. Masa timbang Rania excited dapat naik penimbang tu. Siap dia rasa macam benda alah penimbang tu macam alat permainan. Ketawa dia bila kena baring atas tu. Bagus anak ibu.
Rania lately ni aku tengok taknak makan sangat especially nasi. Kalau aku bagi makan sayur ke buah ke ikan ke ayam ke n semua benda selain nasik dia akan makan tapi bila nasi je mesti dia taknak. Makanlah sesuap dua lepas tu dia da geleng2 kepala. Korang ada tak suggestion camne nak bagi dia selera makan sket? Badan dia memang makin megurus sket sebab da makin aktif. Memang mengexplore satu rumah. Mana aku pergi dia akan ikut sama. Lagi tengah nak blaja jalan ni lagi lah dia rajin memapah sana sini. Terhantuk memang da macam2 tempat dia kena. Kadang2 aku pelik dia merangkak pastu macam tak nampak ada tembok depan tu dia…

Rania @ 10

Rania sudah 10 bulan. How time flies! Happy 10 months old Rania Azzahra. I love u so much girl!
Be good and stay healthy! Muahhhhhhh
xoxo, Ibu

LiLo

I used to adore her...She and her style but now

Oh LiLo please come back. I miss the 'old' you!