Skip to main content

Hari2 terakhir 2011

Sudah hampir menuju ke tahun baru. Rasa macam sekejap sangat. Tahun lepas macam baru je pergi tiba2 da nak masuk tahun baru lagi. Memang pantas sangat masa ni. Rania pon da makin besar n tak lama lagi masuk 11 bulan n lepas tu da setahun. Birthday aku yang ke 27 baru je lepas. Aku tak mintak pape pon kat en suami sebab masa dia pegi outstation hari tu dia da belikan most of the wishlists. Macam da takde pape da nak mintak except for the ice cream cake. :) Itu pon da dapat masa birthday hari tu.

Umur 27 pon tak rasa ape beza sangat. Aku rasa nanti kalau da umur 40 pon aku cakap takde beza sangat. Hahaha. Walaupon bila tengok balik zaman muda-mudi tu memang nampak sangat bezanya sebenarnya tapi taktau masa bila berubah tu. Macam amaze kejap macam mana bole berubah tanpa disedari.

Selasa lepas aku keluar date dengan en suami. Hajat nak buat 2 hari tapi tak dapat sebab Malam Rabu tu Rania da ngamuk2 masa nak tido. Might be sebab dia penat tak dapat rest betol2. So aku decide untuk biar Rania stay dengan kitorang Rabu tu so dia bole tido puas2 walaupon Rania takdelah tido sangat pon sebab dia macam tak selesa badan je. Lepas poo2 sampai 3 kali baru nampak dia aktif n ceria kembali. Kalau tak memang meleset je satu hari tu.

Sempat berkarok n makan2 dengan en suami. Wah tak puas menyanyi sebab da 2 tahun tak melalak. Hahaha. Suara pon da lemau je menyanyi. Tapi layankan aje. Nyanyi dekat apa tah nama tempat tu, RM10 untuk 3 jam untuk satu kepala. Takde makan tapi air free flow. Memang terbaeklah. Nanti lain kali kita buat lagi eh b. Pastu kitorang makan dekat satu tempat ni nama dia Geometric Kitchen. Die serve pasta n makanan itali. Deco dia cozy n pelayan dia punye serving memang tip top. Memang macam dekat hotel. Lepas habis satu serving dia akan amik pinggan kita yang da habis baru hantar makanan baru. Memang kalahlah layanan dekat restoran2 biasa ni. Makanan dia bole tahan tapi dessert dia yang kitorang pilih tu memang best giler. White chocolate bread pudding. Sedap sangat.























The small family :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…