Skip to main content

Johor Premium Outlet

Weekend aritu aku pi Johor Premium Outlet. Da lama menantikan pembukaan dia sebab aku agak mesti banyak butik2 best di situ. Kitorang sampai sana kul12. Ok lagilah nak cari parking walaupon kena park jauh sket. Ramainya orang jangan cakap. Macam sume jakunlah kan nak jengah satu2 kedai kat sana (including me..hehe). Tapi yang lecehnya bila aku nak masuk 1 kedai, en suami kena tunggu luar jaga stroller n Rania. Bila dia nak masuk plak, aku tunggu luar. Bukan sebab tak bole bawak stroller masuk tapi berhimpit2 yer manusia di dalam. Satu, sebab dia baru bukak. Dua, sebab sale giler2. 50%, 70%..memang mata jadi juling kejap.

Tapi tak banyak yang aku expect. Butik2 branded yang aku perasan ade macam Coach, Burberry, Michael Kors, AX, Ferragamo. Yang lain2 yang aku perasan ada macam Fossil, Cotton On, Vincci, Padini, Nike, Adidas, PUMA etc pon ade jugak. Ada 70 butik lebih kurang. Memang tak masuk sumelah. Aku tak beli pape sebab susah nak memilih bile orang da padat sangat. Tak selesa. Kat Coach orang queue panjang giler ok. Maybe sebab diorang jual keychain RM9 kot. Tapi kalau aku beli mesti orang taktau aku pakai yang ori ke tak. hehe. Overall oklah. Harga tak beza sangat dengan kat butik. Maybe murah dalam 2 3 ratus macam tu. For me better beli from online. Cheaper!

3 jam jugak aku kat sana. Last2 da lapar sangat makan kat food court. Mahal ok tapi da lapar terpaksa layan jugak. Food court kecik n sket sangat choice. Nak makan luar, harap maklum JPO jauh dari bandar JB. So next time datang, perut isi penuh2 dulu.

Rania jom posing
Rania dan taufufa
Slamber aku amik sekuntum bunga kat belakang n handed to Rania..She loves it!

Cantiknya kaki makcik
Tak dapat beli 1, amik gambar dulu ;)
A pose before we headed home

Comments

rozia ahmad said…
arina, nak beli secara online utk jam/handbag fossil kt website mn?
nurarinab said…
dkt website die bole www.fossil.com tp proses mmg leceh sesgt.kalo stkt fossil tu arina rekomen akk beli kat mesia je sbb kalo bz pon sket sgt.cmpur shiping kos sume da lbh krg je hrga cni.
~ SueHarriz ~ said…
B..KURUSNYEEEEEEEEEEE!! su jelos dua bnde ttg b :::
1) B kurus slim gile gogesssssss...
2) B dh gi JPO!!!!!!! aaa nak jugeekkkk..

ihihiiii
nurarinab said…
Sue,trimakaseh utk compliment sue :) jom dtg cni b bwk g JPO jom!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Set Bersalin untuk kali ke2

Assalamualaikum wbt,
Ceh sejak2 da bole update blog guna fon ni rajin plak nak update kan. hihi. So just nak share set bersalin yang aku pilih untuk anak kedua ni. Aku nak cari set yang takde bengkung sebab da ada bengkung. Amway plak takde jual set tanpa bengkung sebab kalo tak for sure aku akan beli set Amway lagi. So adalah a few yang aku consider untuk dicuba. Antaranya set Anugerah sebab set Anugerah siap ada bacaan ayat2 quran. So quite menarik jugakkan. Pastu set dia pon ade banyak. Ada untuk ibu bersalin normal n ibu bersalin secara caesarian.
Aku ni citer yer2 macam aku beli kan. Tapi akhirnya aku tak beli pon sebab lepas consider set Anugerah, aku tertarik gak dengan mustika ratu. Set dia yang tanpa bengkung dalam rm120 je kot. Aku tak ingat exact harga dia. Tapi set dia tanpa ada pencuci untuk bawah n herba mandian. Herba mandian aku beli brand TYT memang khas untuk berpantang dalam rm8 ada 2 sachet. Yang untuk bawah tu aku guna air garam suam je nanti sebab nenek aku caka…