C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, December 8, 2011

Jom cuti2

Aku sure ramai yang suka pergi bercuti. So do I. Aku masa kecik2 rasa bercuti2 ni biasa je. Kalau ada hadiah percutian ke bla bla bla dalam contest apa2, aku akan cakap, "Alahai tak bestnya hadiah. Kalau dapat cash lagi best!". That was me before I was in my final year during my degree study. Masa tu macam unplanned punye plan. Aku, Elly, Shasha, Fia n Aimi plan untuk ke Pangkor. Aku sebenarnya kenal Elly je tapi sebab pegi trip ni aku kenal dengan diorang sume. Diorang ni kawan2 Elly n sangat bestlah berjalan dengan diorang sebab walau baru kenal sume memang layan lah kepala. Pegi Pangkor ni kawan baik aku punya pakcik tolong arrange kan. Kitorang bayar certain amount kat dia. n dia tolong setelkan hotel, makan, aktiviti segala. Bayar dalam 250 sorang n seriously memang berbaloi giler. So, since then aku rasa macam aku patut banyakkan berjalan. Lepas2 tu ada plan untuk berjalan lagi tapi aku tak dapat join diorang atas sebab tertentu2.

Habis belajar tu ibu plak rajin ajak berjalan. Aku ingat kitorang gi Sabah n Bukit Tinggi Indonesia. Ibu adalah kaki shoping yang tegar. Seriously aku tak sampai tahap ibu lagi. Kalau berjalan memang best ajak ibu sebab dia bukan jenis dudok dalam bilik sebab penat berjalan ke apa. Sebab dia kata membazir duit kalau da sampai dari jauh tak gi mana2. Aku memang suka berjalan dengan ibu aku sebab aku rasa takde orang yang bole paham aku sehebat ibu. Then the next year aku sambung blaja n berkenalan dengan Ct. Ct ni memang ngam kepala dia dengan aku. Jenis gamble je cuti. Ada promosi tiket main beli je n cuti. Dapatlah berjalan ke Indon (Jakarta, Bogor n Bukit Tinggi) n Langkawi. Memang best lah berjalan dengan si ct ni. Serius rindu nak bercuti dengan makcik ni lagi. Kalau nak berjalan ni memang kena cari yang kepala lebih kurang dengan kita n kaki jalan jugak. Kalau tak mesti tak best. Ni aku da kahwin, ct suda melebarkan sayap berjalannya ke tempat yang jauh2. Heeee..arina jeles ok dengan ct.

Then, bila da kawen ni aku dengan en suami sempat berjalan2 ke Phuket dan Krabi sahaja sebab duit banyak nak pakai untuk masuk rumah. So simpan dulu niat untuk berjalan tu. Kalau tak aku memang aim untuk buat annual holiday for my family. Masa cutilah dapat eratkan hubungan yang memang da erat tu kan. Since masa bujang2 dulu aku rajin travel especially time dengan ct tu. Aku blaja banyak how to plan my vacation. Mana nak cari budget hotel, what to do masa vacation tu, when to book flight, when is the suitable time to go beach. Dulu before kawen, aku sebenarnya plan nak backpack Europe dengan sorang membe aku kat Russia tapi masa tu aku da kawen dulu n kawan aku ni pon da habes study. Tapi takpe, aku akan simpan gak plan tu. Maybe not in this mean time but who knows in the next 2 or 3 years kan ;-) Betul tak b *wink*? So b, next stop?

Krabi

Phuket

Sabah

Sabah..n i met my friends there

Bogor

Langkawi

Langkawi

Bukit Tinggi

Bukit Tinggi

1 comment:

Zie's Collection said...

hai arina,mmg best kalo dpt bercuti lg2 bila kita hari2 busy dgn keja or blaja. tapi nak bercuti perlukan budget gak jgn sampai balik bercuti kita kering kontang...so happy holiday...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails