Skip to main content

Rania the grow up baby

Few days ni aku dok rumah je sebab kete masuk workshop. Memang kesianlah dengan kereta tu. Da masa bagi dia servis2 sket. Hari ni bawak Rania gi klinik untuk cek up. Berat suda 8.1kg. Sket je naek nya. Masa timbang Rania excited dapat naik penimbang tu. Siap dia rasa macam benda alah penimbang tu macam alat permainan. Ketawa dia bila kena baring atas tu. Bagus anak ibu.

Rania lately ni aku tengok taknak makan sangat especially nasi. Kalau aku bagi makan sayur ke buah ke ikan ke ayam ke n semua benda selain nasik dia akan makan tapi bila nasi je mesti dia taknak. Makanlah sesuap dua lepas tu dia da geleng2 kepala. Korang ada tak suggestion camne nak bagi dia selera makan sket? Badan dia memang makin megurus sket sebab da makin aktif. Memang mengexplore satu rumah. Mana aku pergi dia akan ikut sama. Lagi tengah nak blaja jalan ni lagi lah dia rajin memapah sana sini. Terhantuk memang da macam2 tempat dia kena. Kadang2 aku pelik dia merangkak pastu macam tak nampak ada tembok depan tu dia pun main jalan je macam tembok tu akan ke tepi bagi dia lalu.

Mulut memang da bising. Macam bercerita lah except aku tak paham tapi aku main layan jelah. Tido aku da tak payah nak paksa2. Kalau dia ngantuk nanti dia asik genyeh mata, merengek2, aku popok sket then dia akan tidolah. So far Alhamdulillah dia tak banyak kerenah. Except part makan je aku risau sket sebab dia tak brape nak makan nasi. Kalau dia makan benda lain pon macam sket je kuantiti yang dia makan. Next week nak balik kampong sebab ade wedding n kawan baik nak datang dari KL. Nak tido rumah lagi. Serius tak sabar nak tunggu dia sampai. Hehehe. So bolelah berjalan2 sekejap dengan dia walaupon sekejap pon takpe. Nak tahu sape tunggu lah entri minggu depan ok :)








Comments

♥ Elin ♥ said…
x per asalkan die nak makn.
yg penting kasi die lebih sayur n buah..

budak tgh nak explore mmg mvcm tuh..sama ler amani mkn memain..
Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)
mrs_nazir (Maz) said…
comel rania!.. =)...farah awal2 dlu pun susah nk mkn, skrg memang food lover, espc bubur ayam homemade, susu kureng sket, takpe airina bg je dia mknan yg dia nk mkn. sayur & buah pun bagus kan..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…