C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, December 13, 2011

Rania the grow up baby

Few days ni aku dok rumah je sebab kete masuk workshop. Memang kesianlah dengan kereta tu. Da masa bagi dia servis2 sket. Hari ni bawak Rania gi klinik untuk cek up. Berat suda 8.1kg. Sket je naek nya. Masa timbang Rania excited dapat naik penimbang tu. Siap dia rasa macam benda alah penimbang tu macam alat permainan. Ketawa dia bila kena baring atas tu. Bagus anak ibu.

Rania lately ni aku tengok taknak makan sangat especially nasi. Kalau aku bagi makan sayur ke buah ke ikan ke ayam ke n semua benda selain nasik dia akan makan tapi bila nasi je mesti dia taknak. Makanlah sesuap dua lepas tu dia da geleng2 kepala. Korang ada tak suggestion camne nak bagi dia selera makan sket? Badan dia memang makin megurus sket sebab da makin aktif. Memang mengexplore satu rumah. Mana aku pergi dia akan ikut sama. Lagi tengah nak blaja jalan ni lagi lah dia rajin memapah sana sini. Terhantuk memang da macam2 tempat dia kena. Kadang2 aku pelik dia merangkak pastu macam tak nampak ada tembok depan tu dia pun main jalan je macam tembok tu akan ke tepi bagi dia lalu.

Mulut memang da bising. Macam bercerita lah except aku tak paham tapi aku main layan jelah. Tido aku da tak payah nak paksa2. Kalau dia ngantuk nanti dia asik genyeh mata, merengek2, aku popok sket then dia akan tidolah. So far Alhamdulillah dia tak banyak kerenah. Except part makan je aku risau sket sebab dia tak brape nak makan nasi. Kalau dia makan benda lain pon macam sket je kuantiti yang dia makan. Next week nak balik kampong sebab ade wedding n kawan baik nak datang dari KL. Nak tido rumah lagi. Serius tak sabar nak tunggu dia sampai. Hehehe. So bolelah berjalan2 sekejap dengan dia walaupon sekejap pon takpe. Nak tahu sape tunggu lah entri minggu depan ok :)








4 comments:

♥ Elin ♥ said...

x per asalkan die nak makn.
yg penting kasi die lebih sayur n buah..

budak tgh nak explore mmg mvcm tuh..sama ler amani mkn memain..

Hafiza Abdul Latiff said...

Rania Cute :)

Mrs. Lady's Stylo Closet said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

mrs_nazir (Maz) said...

comel rania!.. =)...farah awal2 dlu pun susah nk mkn, skrg memang food lover, espc bubur ayam homemade, susu kureng sket, takpe airina bg je dia mknan yg dia nk mkn. sayur & buah pun bagus kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails