Skip to main content

When we get older

Tomorrow, tomorrow will be the day when I turn into 27. Rasa macam sekejap sangat. Teringat dulu aku pernah amik gambar menggunakan kamera berfilem (jaman tu belom ada lagi yang digital ok) pegang paper yang bertulis "I'm 20 already". That was like 7 years ago. 7 years is not a long time. Kalo ada anak masa tu da darjah 1. So today will be the last day of me in the age of 26. What have I done for the past 26 years or to be exact for the past one year?

I have become a mother. I think it is the most huge and the most excited experience among others. Other than that I think I didn't quite achieve anything. I mean in order to improve myself as a better person and a good wife to my husband and the most important from all, a better servant to Allah...I'm still far from good. It's not easy I shall say. Sometimes it makes me wonder, how can I improve myself.

So umur 27 ni, azam masih sama. Meng'improve' diri sendiri. Sempena birthday kali ni, aku da cakap dengan en suami nak makan kek eskrim. Hehehe. Dan kemudiannya aku nak redeem kupon bermanja2an di Spa yang aku beli di Milkadeal. Bagus jugak aku rasa kalau tiap bulan dapat buat benda ni. Pakej yang 250 ke atas sume jadi 19.90 ataupon 28 ataupon lebih murah lagi. Paling mahal aku survey aritu 50 hinggit je. Still affordable. Tiap bulan aku tengok ada je yang baru. So eloklah kalau bole dibuat slalu. Tak pon jadikan rutin bulanan. Hehehe. Murahkan..

Selain dari tu, aku taktahu aku patut ke ada wish lain. Hurmmm, mungkin tidak sebab rasanya bila umur meningkat dan telah berkeluarga, impian pon semakin kurang tak macam masa anak dara dulu2. Sad enough

p/s: mungkin lepas ni aku patut blogging dalam english. Kesian membe foreigner aku tak paham apa aku tulis dalam blog. Nak tahu update aku katanya :)

Comments

hafiza said…
wah sweet 27 :), happy birthday sis :#
ELLY said…
happy birthday arina....semoga panjang umur, murah rezeki & happy selalu ;)
mrs_nazir (Maz) said…
happy blated bday arina,..smg kehidupan arina & family tersyg sentiasa di bawah lindunganNya..bc cerita spa tu trasa terus nak pergi, & tetibe br tringat plak dirini tgh preggy. ;)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…