C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, January 16, 2012

Bergaya untuk sape?

Da lama sebenarnya nak tulis pasal fesyen2 ni. Untuk sape kite berfesyen? Untuk suami atau manusia lain? Aku masa before kawen, slalu cerita dengan kawan baik aku Ct taknak pakai selekeh2 bila da kawen. bila da ade anak sebab kadang2 kitorang jumpa kawan kitorang yang dulunya vavavoom, glamorous habes tapi bila da kawen selekeh gila. Mekap memang tak. Baju pon kadang2 tak iron. So aku n Ct cakaplah kalau kitorang da kawen, salah sorang dari kami ni jadi selekeh, silalah tegur. 

Aku masa pregnant awal2 tu memang malas giler nak mekap. Muka memang pucat giler. Selekeh bebenar lah sampai ibu aku bising. Ibu aku memang jenis menegur kalau pakai selekeh2. Yelah, kalau dulu belom kawen kemain muke elok bercelak, bibir bergincu ni tibe2 belom anak 1 pon lagi da selekeh alam. Kesianlah kat suami kite kan. So lepas tu en suami pon dok menegur nape muke pucat je, aku pon pakailah yang serupo orang sket. Hahaha.

So persoalannya kita ni melawa untuk sape? Suami ke orang lain? Nape masa belom kawen, sanggup berdiet mati2an, mekap setiap kali keluar tapi bila da kawen sume dilupakan. En suami pon kadang2 dok tanya gak aku soklan gitu. "ni melawa untuk sape ni?". Semestinya untuk dia. Even kalau takde dia pon mana tau kot2 terjumpa kawan dia kira macam menjada imej die jugakkan (ok sangat excuse kan jawapan tu..hahaha). Aku kalau melawa pon takdelah lawa mana. Asal sedap mata memandang. Taklah nampak macam orang tak siap plak.

Tapi on the other hand, aku rasa aku melawa sebab aku suka tengok wanita2 lain berlawa2an jugak. Macam sebenarnya wanita melawa untuk tontonan wanita lain. Personally aku rasa wanita je paham pe maksud fesyen yang sebenar. Macam en suami tak suka aku pakai shawl tapi aku nak jugak pakai. Sebab aku rasa suka tengok wanita2 lain pakai shawl so aku nak try jugak n the problem is I like it :) So kat situ da jauh pla menyimpang dari niat nak melawa untuk en suami kan. Lebih untuk kepuasan diri sendiri. Tapi sekarang en suami da tak kesah aku pakai shawl maybe sebab da ta kuasa nak cakap lagi. Bini dia ni degil amat. (Ampun ya bang :P)

Tapi pada aku niat aku still untuk nampak cantik untuk suami aku. I want him to be proud with his wife. Lagi pon Allah suka pada benda yang cantik. Tapi sambil2 tu aku suka jugak tengok orang cantik2. Takdelah sampai nak meniru sebijik sebulat just suke tengok orang pakai lawa2. Nampak sangat sofistikated. Aku tak sampai lagi tahap macam tu. Kadang2 dok try nak cuba itu ini tapi in the end aku keluar pakai kemeja, seluar jeans n loafers. Tak kesahlah asal nampak kemas n most important selesa :) So korang rasa korang bergaya untuk sape? :)

3 comments:

cik tim said...

heee, teringat la zaman kite dok bergosip zaman dulu kala kan, hehehehe, sume org pun suke lawa2, senang mata memandang :) heee, arina da kawen pon melawa lagi, xla macam kite cakap2 dolu2 kan ;p

nurarinab said...

hahaha..thanx ct.itu pon kdg2 dtg gak mlsnye ct.x bole nk btpe..hahaha

Qistina Dolly said...

setuu sangat2..kita melawa ni bukan sebab lelaki lain..sebab nak nampak cantik dan tidak selekeh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails