Skip to main content

Gong Xi Fa Cai

Da lama sangat tak update blog. Maklum busy n connection ke internet menjadi kureng sebab Rania suda memecahkan skrin laptop aku. Yeay terbaekkk!!! Mesti ade yang cakap, "haa letak lagi bersepah kan da anak pecahkan. Padan muka". Tak kesahlah. Memang da sampai masa kot. n silap aku jugak sebab letak kat tempat yang Rania bole panjat n tolak laptop tu. Dia memang da lama aim nak capai laptop tu tapi slalu je dihalang2 oleh mak ayah nya ni. So bila da berjaya menolak laptop sampai pecah skrin, memang satu victory untuk makcik tu. Aku masa dia tolak tu pon tak termarah dah. Benda da jadi n dia pon taktau salah. Aku just cakap je dengan dia lain kali jangan tolak2 benda2 yang ade atas meja. Bahaya.

skrin yang da pecah
Penggunaannya pada hari ini
So apa kalian buat sempena raya Cina hari tu? Aku sempatlah ke Muadzam ke wedding kawan baik di sana. Geng2 masa kat UPM dulu. So rasanya geng2 tu sume da complete da status sebagai istri. Hehehe. Tahniah Ja n Azli. Welcome to the club! :) Semoga kekal sampai ke syurga Insyallah. Bila dok kat Muadzam tu rasa damai sangat. Tempatnya hijau, bandar pon cantik je. Memang seronok sangat. Rasa macam nak settle down sana je. hahaha. 

Ieja before bergelar istri orang
Thanx en suami tolong temankan
Dah sah suami istri
Hari bersanding

Then pas majlis gerak balik ke Batu Pahat. Lama tak balik kampung. So kitorang kalo balik BP memang melepak ajelah kejenya. Takde benda lain dah nak buat. Da bangun Subuh, beli sarapan, jalan2 tepi gunung, balik rumah sambung tido. Lemak wohhh ini budak. But skali skala takde masalah kan. Macam terapi jugaklah kiranya. Hehehe.

Comments

MyNameIsdD said…
oh my, gitu la rupenye laptop yang kene tolak tu eh. xapela, da sampai masa utk beli ultrabook pulak lepas ni arina heheh. baca review org macam best.
nurarinab said…
begitulah rupenye didi..ultrabook?xpenah dgr pon..ok nnt arina srvy k :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…