C o m e A n d J o i n M e =)

Sunday, February 12, 2012

Citer rumah baru

Lamanya tak bercerita pasal rumah aku kan. Well rumah sudah siap tapi kunci belum dapat. Aku sebenarnya da tak sabar nak masuk rumah baru sebab rumah sekarang da ala2 tongkang pecah dah. Hahaha. Bukannya apa, aku da start masuk barang dalam kotak. Taklah semua tapi sket2 mana yang macam aku tak guna aku masukkan dalam kotak n letak kat bilik belakang. Memang super penuh n bersepah sket. Sebenarnya da ada few things dalam kepala ni yang aku nak start buat. Aku nak mula cari kain langsir. Ada few warna yang aku da letak dalam kepala aku ni. Cuma nak dapat kain langsir tu tengah cari2 jugak mana kedai kain yang bole dapat kain cantik n murah. Kalau kat Jb ni memang susah sket nak jumpa tapi kalau dekat Kl adelah few tempat yang aku tahu murah n banyak gila2 choice die n murah. So nanti ingat nak plan2 jugak turun dengan en suami tapi kalau jumpa kat Jb ni lagi bagus. Tak payah susah2 cari sampai ke Kl nun sana.

Ade jugak few DIY projek yang aku nak buat. Frankly speaking aku suke sangat DIY. Dulu kalau masa sekolah aku jahit sarung bantal sendiri pakai tangan ok guna lebihan kain baju. Paint sendiri atas sarung bantal. Aku rasa memang ade dalam blood aku suke buat keje2 yang menghias2, menjahit2, memasak..semua sebab aku tengok mak aku buat. Masa aku darjah2 dulu, mak aku pernah jadi suri rumah sekejap. Dia jahit cadar katil sendiri, jahit langsir sendiri even headband aku die buatkan. Dengan ribbon besar atas kepala. Hahaha. macam minnie mouse. Die buat kek every weekend or kalo tak pon buat kuih2 tradisional melayu. Kuih raya memang wajib buat every year. So aku rasa akulah si bertuah yang mewarisi darah benda2 tu sume. Macam otomatik suka. Macam bila tengok satu benda terus rasa "I can do this".

Certain orang suke je beli da siap n aku pon kadang2 beli jugak tapi kalau dapat buat sendiri macam lagi puas. So of course nak masuk rumah baru ni aku jadi sangat tak sabar. Macam everything in my head untuk design itu ini n en suami pon sama. Banyak benda nak buat sebenarnya tapi memang aku kena buat sikit2 sebab budget limited..hehehe :-) So doa2kanlah supaya kami dapat kunci tak lama lagi yer.

p/s: btw, tahu tak mana ada kedai amik barang perabot 2nd hand kat Jb ni?

2 comments:

hafiza said...

yipeee, yipee, yipeee....pza pun suka pasal rumah baru...hebat betul arina, everthing buat sendiri :)

nurarinab said...

hehe..takdelah semua pza.kalo semua nnt kn jd surirumah je nnt.tula slalu bc update rmh br pza.seronoknye da dpt msk n renovate :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails