C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, February 10, 2012

Long Talk

Tadi malam setelah sekian lamanya tak dapat berborak2 mesra dengan en suami, kami dapat berbual panjang. Slalunya kalau tak sebab aku masuk tido awal, en suami tengok tv. Sudahnya jarang dapat betol2 cakap heart to heart. Takdelah heart sangat tapi berbual panjang2 macam masa kapel2 dulu. Ye lah kalau time kapel dulu kalo da gi dating mestilah berborak kan. Taknak kasi perbualan hambar. Takkan nak diam je. Tapi bila da kawen ni memang susah nak dapat peluang macam tu. Kalau jumpa pon da maghrib. Pastu nak makan malam, pastu nak tengok gemersik kalbu lagi. memang terbatas da perbualan. Tup tup tup..hari da malam nak tengok berita. Nak tidokan Rania n tiba2 aku plak yang tido. Haa that's the fact of marriage life. You think you will spend more time with your partner but the fact is above there. Tapi taklah bermaksud tak bahagia cuma masa nak borak sesaja tu memang da kurang sket. Maybe at least for few years until anak2 da besar n pandai cari masa sendiri plak.

Ok back to story. Lepas aku tidokan Rania, aku tengok TV. En suami surf internet n masa en suami cuci baju, aku surf internet plak. Kejap je pon just untuk cek emel2 dari customer. Then dengan kepala yang agak serabut, aku pergi solat Isya' n plan untuk tido pastu. Masa aku baring2, en suami pon baring2 atas katil sambil tunggu baju siap dicuci. Kitorang pon borak2. Dari satu cerita ke satu cerita. Macam2 kitorang share. Aku dengan masalah aku n en suami cuba menenangkan aku dengan macam2 opinion. But seriously I feel seronok dapat berbual macam tu. I believe he is too.

Sejak2 ada anak (baru sorang) masa kami jadi terhad. jangan cakap masa untuk husband n wife, masa untuk diri sendiri pon macam tu. Kadang2 masa2 keje aku lari jugak gi SPA untuk 'me time'. Bukan nak cakap tak suka ade anak atau apa. You guys sendiri tahu how I love my dear daughter tapi aku rasa benda2 tu macam diperlukan. Masa untuk 'aku n kawan2' da lama luput da. Memang takde da masa nak nak hanging2 out, lepak2 dengan membe ni..tapi yang ni salah sendirilah sebab membe2 hanging out sume dok jauh2. Hahaha. Nak kena buat grup barulah agaknye.

I personally like couples yang pandai curi masa untuk tengok wayang berdua, gi jalan2 berdua, gi holiday berdua. Skali skala memang patutkan. Aku sekali je dapat buat macam tu dengan en suami. Plan nak buat 2 hari tapi dapatnya sehari je. Maybe we should do it more often kan b :-) But no matter what, I love my hubby so much. The most understanding n supportive husband I can have. Thanx b for everything. Doakanlah problem saya semua berlalu segera tapi macam yang awak ingatkan saya malam tadi, ujian dari Allah tanda Allah sayangkan kita. Yup I believe in that too cume kadang2 hati merisaukan yang bukan2. Tapi bila pikir2 balik, kenapa nak pikir berat2 sangatkan? Jawapan aku, PEREMPUAN!!always complicated :-P hehehehe.

2 comments:

Arina Aziz said...

this is so sweet. faham sangat situasi yang arina cakap tu. and bila ada masa untuk berbual2 kosong tu, memang rasa sangat happy kan. semoga arina n am akan selalu bahagia walaupun anak dah makin bertambah pasni. :)

nurarinab said...

tulah kak.bila da kawen n ade ank ni ssh nye nk curi ms berdua tu.tak menyempat pon kdg2 nk borak pnjg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails