Skip to main content

Long Talk

Tadi malam setelah sekian lamanya tak dapat berborak2 mesra dengan en suami, kami dapat berbual panjang. Slalunya kalau tak sebab aku masuk tido awal, en suami tengok tv. Sudahnya jarang dapat betol2 cakap heart to heart. Takdelah heart sangat tapi berbual panjang2 macam masa kapel2 dulu. Ye lah kalau time kapel dulu kalo da gi dating mestilah berborak kan. Taknak kasi perbualan hambar. Takkan nak diam je. Tapi bila da kawen ni memang susah nak dapat peluang macam tu. Kalau jumpa pon da maghrib. Pastu nak makan malam, pastu nak tengok gemersik kalbu lagi. memang terbatas da perbualan. Tup tup tup..hari da malam nak tengok berita. Nak tidokan Rania n tiba2 aku plak yang tido. Haa that's the fact of marriage life. You think you will spend more time with your partner but the fact is above there. Tapi taklah bermaksud tak bahagia cuma masa nak borak sesaja tu memang da kurang sket. Maybe at least for few years until anak2 da besar n pandai cari masa sendiri plak.

Ok back to story. Lepas aku tidokan Rania, aku tengok TV. En suami surf internet n masa en suami cuci baju, aku surf internet plak. Kejap je pon just untuk cek emel2 dari customer. Then dengan kepala yang agak serabut, aku pergi solat Isya' n plan untuk tido pastu. Masa aku baring2, en suami pon baring2 atas katil sambil tunggu baju siap dicuci. Kitorang pon borak2. Dari satu cerita ke satu cerita. Macam2 kitorang share. Aku dengan masalah aku n en suami cuba menenangkan aku dengan macam2 opinion. But seriously I feel seronok dapat berbual macam tu. I believe he is too.

Sejak2 ada anak (baru sorang) masa kami jadi terhad. jangan cakap masa untuk husband n wife, masa untuk diri sendiri pon macam tu. Kadang2 masa2 keje aku lari jugak gi SPA untuk 'me time'. Bukan nak cakap tak suka ade anak atau apa. You guys sendiri tahu how I love my dear daughter tapi aku rasa benda2 tu macam diperlukan. Masa untuk 'aku n kawan2' da lama luput da. Memang takde da masa nak nak hanging2 out, lepak2 dengan membe ni..tapi yang ni salah sendirilah sebab membe2 hanging out sume dok jauh2. Hahaha. Nak kena buat grup barulah agaknye.

I personally like couples yang pandai curi masa untuk tengok wayang berdua, gi jalan2 berdua, gi holiday berdua. Skali skala memang patutkan. Aku sekali je dapat buat macam tu dengan en suami. Plan nak buat 2 hari tapi dapatnya sehari je. Maybe we should do it more often kan b :-) But no matter what, I love my hubby so much. The most understanding n supportive husband I can have. Thanx b for everything. Doakanlah problem saya semua berlalu segera tapi macam yang awak ingatkan saya malam tadi, ujian dari Allah tanda Allah sayangkan kita. Yup I believe in that too cume kadang2 hati merisaukan yang bukan2. Tapi bila pikir2 balik, kenapa nak pikir berat2 sangatkan? Jawapan aku, PEREMPUAN!!always complicated :-P hehehehe.

Comments

Arina Aziz said…
this is so sweet. faham sangat situasi yang arina cakap tu. and bila ada masa untuk berbual2 kosong tu, memang rasa sangat happy kan. semoga arina n am akan selalu bahagia walaupun anak dah makin bertambah pasni. :)
nurarinab said…
tulah kak.bila da kawen n ade ank ni ssh nye nk curi ms berdua tu.tak menyempat pon kdg2 nk borak pnjg..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…