Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Rania Azzahra yang manja

Asik citer pasal rumah je. Lama tak citer pasal Rania. Last tuesday bawak Rania gi regular check up yang every 2 months kat KK. Berat Rania turun banyak. Dari 8.9kg sampai 8,1kg. Nurse pon terus tanya Rania ade sakit ke sebab berat turun banyak sangat. Pastu cakap ada sebab dia kena sakit hand-feet-mouth disease (hfmd). Ni kali kedua Rania kena. Yang 2nd ni memang teruk dia kena. Menangis je, taknak makan n melepek je. So might be sebab tu berat turun banyak n lepas da baik pon still dok makan sket je. Kalau makan pun asik nak main je.
Rania sekarang memang tengah aktif dan lasak. Dia akan follow everything yang dia nampak. Tak kira lah me or ayah dia or tv or orang2 sekeliling. Dia akan tengok n terus follow lepas tu. Kalau dalam tv ade orang tengah menari pusing2, so sekarang kalau menari bila dengar lagu memang akan pusing2 n kadang2 sampai langgar2 dinding segala. Kan kat tv ade iklan eskrim magnum yang ala2 royal treat tu kan. Rania bila dengar je lagu magnum tu, terus angkat tang…

I think everything is almost booked already :)

Weekend lepas penat dekat dalam homefair saja. Sibuk nak locked harga kitchen kabinet. Maklum next week dapat kunci nak terus suro diorang bekerja. Tamolah lama2 sangat tangguhnya. Parap nak bayar 2 rumah plak. So Homefair ni memang yang besarlah. 2 tingkat. Atas untuk benda2 macam grill, kabinet, wallpaper, flooring sumelah n tingkat bawah untuk perabot. So aku takde hati nak gi yang bawah. Target nak yang atas je.
So mission kami adalah kabinet dapur, grill n tinted. Aku dan en suami pon sabtu tu pegi tengok rumah dulu. Measure apa2 yang patut. Seronok tengok rumah tu da siap. Da rasa tak sabar plak nak masuk rumah baru (hee). Masa tengah measure tu ada jugak sorang cina ni datang n promote company dia. Dia offer cabinet dapur + ratakan lantai dapur + tukar tingkap dapur (yang kecil) + tinted = RM11000. Tapi kitorang tak janji nak amik dengan dia sebab nak tengok homefair dulu.

Masa 1st day sampai sempat pergi tengok 1 tempat je. Itu pon aku berkenan dengan cabinet dia (Country livin…

Macam kanak2 dapat toys baru

OOOuuuuhhh mak excited! Akhirnya tak lama lagi dapat jugak masuk rumah baru before raya. Lama noq menunggu. Janji bulan disember or january dapat kunci. Tapi ni da masuk bulan 4 baru amik. Itu pon akhir bulan ni baru amik. Nal renovate sket rumah tu so for sure bulan 6 baru pindah masuk. Takpelah syukur at least sebelom puasa dapat masuk rumah baru. Oh rasa macam kanak2 yang riang ria sebab dapat benda baru. En suami pon sama excited sebab first time nak masuk rumah baru sama2.
So first thing first lah yang nak dibuat dulu. Kebetulan weekend ni homefair. Masih nak gi tengok2 harga kitchen cabinet kat sana. Dah ada yang diidamkan n kedai tu siap call suro bawak floor plan dengan ukuran segala supaya dia bole tolong kirakan bajet. Aku datang kedai dia aritu masa bulan 2 tapi dia cakap datanglah masa homefair so ade promo segala. Baik betol pompuan tu. n amazingly die betol2 call balik suro datang masa homefair. Ingatkan dia tak ingat nak call dah. Aku cakap dengan en suami kita buat jela…