C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, May 18, 2012

Yeay da makin hampir masanya!

Diam tak diam lagi seminggu nak pindah masuk rumah baru. Excited dalam hati ni jangan cakaplah. Nak dudok rumah sendiri wajiblah gumbira kan. Semalam tengok rumah. Kornis rumah da siap. En suamilah yang paling excited sebab dia yang beriya sangat pilih design. So bila tengok da siap tu memang makin berkobar nak pindah. kitorang buat yang simple2 je. takde bunga ke ape. Esok orang grill nak pasang grill, orang barang2 dapur pon nak hantar hob+hood semua supaya senang nanti time pasang kabinet barang2 da ade. Orang kabinet pasang dalam tengah minggu depan. Mesti hari tu nanti en suami balik awal nak tengok. Hehehe. Aku tumpang sekaki.

Rumah yang sekarang da rupa tongkang sket lah tapi tak pecah lagi. Aku da startlah packing2 pape yang patut. Rasa macam tak banyak pon barang tapi bila da kemas, haaa hamik ko. Agak barang2 rumah ni sume beranak pinak ke hape (ceh nak salahkan barang plakkan). Next weeken time pindah tu Insyallah mak aku pon turun dengan makcik aku dari KL. So kalo sempat pindah tu bolelah diorang tido rumah baru.

Nanti kite citelah bajet2 pasal rumah sume yer siap tepek gambar lagi. Banyak kitorang gi survey2 before buat pape. Nak cari harga paling murah tapi paling kualiti (bole gitu?). Semua orang pon nak macam tu kan. Lagi2 kami yang bajet limited. So buatlah yang termampu dulu. Ade rezki nanti Insyallah tambah lagi :) Nampaknya kawan2 blogger pon da ramai da beli rumah biru n sebok hias rumah baru. Hehe. Jangan lupa kongsi2 citer k :)

3 comments:

Mrs.aisheiteru said...

tumpang sekaki gembira bersama :)

Mummy Chubby said...

which area ur new house dear??mana tau kot2 Mummy leh singgah...

nurarinab said...

Mrs aisheiteru: tq dear! :)
mummy chubby: dekat setia indah..bole2.jomlah dtg :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails