C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, June 4, 2012

Halfway to complete

Akhirnya da seminggu pindah rumah. Barang banyak macam da sepulo tahun kawen. Naik lori 3 tan tak muat. Kena amik lagi barang guna kereta 5 kali. Banyak hokeh! But at least we did it yeay! Feeling dudok rumah sinri itu lebih indah lagi. Lebih semangat nak hias2 nak kemas2 nak cantik2kan rumah. Kalo rumah sewa asal buleh jekan (hahahaha).

Seriously rumah belom habes kemas. Macam tongkang pecah pon ade lagi. Taktahu nak ngemas cane (alasan lame!) Tapi macam living hall n bilik tetamu da bolelah di accept untuk di menjemput orang kalo datang rumah. Tapi kalo nampak sepah sket pon takpe sebab rumah baru pindah so nampak ok je. Macam contohnya tangga masih ade kat living hall da macam one of the furniture wajib plak kat situ. Bila tengok dengan mata rasa biasa je tapi bila amik gamba, burok!

Las weekwnd barulah dapat sapu n kemas sket porch kete. Pastu da clearkan sket dapor. Kalo nak tahu aku tengah bercuti dari memasak sebab table top untuk kabinet dapur masih belom dipasang. So tak bole basuh pinggan, tak bole masak. Memang bagi cutilah. But then we miss homecooked meals! Walaupon tak sedap mana masak but still they're the best. So semalam merasmikan oven baru dengan memasak buttermilk chicken. Walau terkial2 baca guidebook cara guna oven yang more complicated dari before this punye oven (button banyak sangat) but menjadi ayam tu. Resepi mudah n sedap :) dapat dari MarthaSteward.

So jom layan piccas plak :)

Dapur huru hara


dining hall

ruang tamu huru hara

After :)

Lama da simpan bantal ni nak letak kat kerusi baru

Rania memerut atas kerusi baru..sabar jelah

Almost complete

Blind

Corak cam crayon

blind dekat tingkap tangga


blind living hall


buttermilk chicken

siap!

2 comments:

Mrs.aisheiteru said...

yeah!!! dah pindah! happy housewarming!!

MyNameIsdD said...

bestnya rumah sendiri! inshaAllah ada rezeki kami dtg visit someday! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails