C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, June 15, 2012

Jagalah hati manusia lain

Aku tiba2 rasa annoyed dengan some people yang suka blogging about their life tapi bila people bagi comment macam tak suka plak. Oklah nak bagi contoh. A ni ada blog, dia ceritalah pasal kehilangan orang yang paling dia sayang iaitu husband dia. So u as a reader slalunya buat apa especially kalo u mmg slalu je tinggalkan komen n kira korang read each other's blog. Of course you will say sorry n ucap takziah etc etc kan. Tanda tumpang simpati n lagi pon dia blog about it kan.

But then si A ni tadi buat plak entri baru cakap, "Nobody will understand her bla bla bla..I don't need your sympathy bla bla bla..". Homaigod! I seriously annoyed with this peoples. They're so pathetic! Ok firstly, aku annoyed sebab YOU BLOGGED ABOUT IT! Hello, apakah maksudnya itu. Means u ready to tell the world about it n u ready to receive any comments n slalunya pembaca2 blog ni adalah manusia yang baik dan memberi kata2 semangat n dorongan. Kalau taknak orang bagi simpati, then bole enable comment button tu so takde orang bole komen tapi bole baca. I understand kadang2 rasa nak luahkan n blog adalah salah satu tempatnya (agaknyalahkan..), but please don't be mean to people yang try to give you spirit n concern about u. Sangatlah tidak berbudi bahasa.

Secondly, I really don't get it with people like this. I guess diorang sedih n marah tapi sebab takde tempat nak luahkan, diorang kinda marah pada orang2 yang simpati kat dia. n ayat2 yang slalu keluar "you will never understand what I'm going through". Yes they will never understand. Sape2 pon takkan paham even orang yang pernah alami situasi yang lebih kurang sama tapi tak sama pon takkan fully understand sebab everything is made to be different. But at least they try to understand. tak payah nak buat harsh blog about it. Sebab adakah kamu gembira selepas membuat sesuatu yang macam tu? Seriously? Macam tak patut kan manusia yang try to comfort you, tapi kita plak rasa marah kat dia.

Actually bukan aku orang yang dituju tu tapi sebab aku baca blog dia n ternampak benda2 yang dia buat ni, aku rasa macam kesian kat blogger2 lain yang komen tu. So blogger n to myself too, just macam peringatan sahaja. Tak payah nak jadi mean sangat kalau kita tengah sedih. Kalau rasa simpati manusia lain tu tak diperlukan so please don't blogged about it. Tak kisahlah macam mana caranya pon. Tak mesti lah benda2 sedih, kadang2 some people suka bagitau something yang buat orang nak concern pasal dia. But bila orang tanya pon bagi jawapan2 yang annoyed. Tak best kot macam tu. n for me, the main reason is because It's annoying sangat!

2 comments:

~ SueHarriz ~ said...

SU SETUJU GILERRR DGN POST B NI. Su pnh baca. Tp bkn kt blog. Kt status fb. Org tu mngkin ada prob, n dia byk post kt fb psl prob tu. Tbe2 dia post 1 new status, dia kata diq annoyed org asyk ckp suh bsabar la, ape la. Bodoh x. Abs tu xkn nk ckp "padan muke kau!" hahaha tul x b. X brterima kasihnpd org yg ikhlas brsimpati..

nurarinab said...

kan sue.eii mmg nyampah dgn org begini.nak annoy2 dgn org yg kesian kat dia abes die tu buat status mcm tu pehal plakkan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails