C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, June 28, 2012

Just a little update

Aku sekarang ala2 busy jugaklah plus tak brape nak sihat sangat. Slalu je rasa loya2 n sakit perut. Lagi2 bila puasa. Kekadang sampai muntah2. Rasa macam sejak ada anak ni perut da tak macam masa anak dara. Puasa tak sahur pon takpe. Tak makan nasi satu hari pon takpe. Tapi sekrang kalau tak dapat nasi memang cepat je masuk angin n simptom2 gastik pon nak muncullah.

Rania sekarang da makin cerdik. Dia da start sebut banyak perkataan. Kalau sakit "akit", kalau nak keluar dia cakap "nak tuarrr" sambil tangan point ke luar, banyaklah lagi yang aku pon da tak brape nak ingat. Dia pon da faham sket2 apa yang aku cakap. Kalau aku suro amik barang or letak barang or bagi arahan, dia buat je. Tapi kalau dia tak faham memang dia buat dek jelah. Kalau bukak buku tu pandailah bukak page by page n sambil baca 1 2 3 or ABC walaupon benda yang dia tengok sebenarnya lain. Hahaha. But I'm impress tengok dia da learn banyak benda.

n Rania pon da bole tido tanpa susu cao gantung dia. So aku pon da brani lah kalau dia nak tido tu letak dia kat sebelah aku n dia akan tido sinri. Mula nak ajar dia tido separate tapi aku rasa aku nak tunggu dia umur 2 tahun lah. Kesian plak dia kena tido sinri. Kadang2 aku biar gak dia tido sinri tapi se kecik tu pandai bangun malam2 n jalan gi tido sebelah aku. Kadang2 aku ingat en suami yang angkat tapi en suami kata dia tak angkat pon. So Rania memang bangun sinri cari aku.

Makan pon lebih berselera. n da nak minum fm kat rumah. Kalau dulu dia memang taknak langsung. Sanggup dia melalak macam kena dera sebab taknak susu. Tapi sekarang dia yang mintak. Might be sebab dia rasa tak kenyang bila menyusu dengan aku atau susu da start kurang. Tapi aku rasa ok gak sebab bila puasa nanti dia bole minum fm waktu siang n mlm baru menyusu. So jom layan Rania plak.





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails