Skip to main content

Ok nak bagitau baju raya I tahun ni, Inilah dia.

Korang da tau tak? mesti da kan..Rizalman colaborate with tesco n produce baju raya with them. Affordable price RM180-RM250 (ok now jerit kuat2). Me is of course akan berlari dapatkan his collection. Seriously I am one of his biggest fan. I knew him since I was in primary school. Mesti tak caya but seriously I fan him sampai berangan nak jadi fashion designer until today pon. Masa tu Rizalman adalah bersama designer lain seperti Sharifah Kirana, Radzuan Radzwil, Tom Abang Saufi. I memang minat dengan diorang. Masa tu skalilah dengan my mom. Dialah penjebak I minat fashion2 ni. Tapi takde duit pon nak beli baju diorang sebab kurang mampu so kadang2 copeks their design n tempah kat tailor. So bila Rizalman produce collection yang mampu milik macam ni haruslah beli. Ada 12 designs. Mostly in black. But mata dan sudah turun ke hati minat ade few designs yang akan di'grab' nanti. Dia akan release 9 Julai nanti. Masa tu memang aku amik cuti n hantar Rania gi Bs pastu dudok depan Tesco tunggu dia bukak kedai. Oh I wish adalah kat JB ni please..Kalo tak raung sekuat hati. Padahal aritu da berazam taknak beli baju raya but Rizalman made me wanna buy 1 or 2 maybe or more..arghhhhhhhhhhh (mencik!!!! sebenarnya guilty plessure kan..hahaha) Ok B, siapkan duit poket, istrimu nak mengganas di Tesco.

Notakaki: Bole beli baju dia pakai voucher Tesco tak??hehehe



Mesti grab ni 1




Dan paling suka..jeng jeng jeng (saja higlight besarkan gambar so en suami tahu aku nak yang mana..hahaha motip tak hengat)


Ok scream "ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH". B please make this reality!

Comments

mama irfan said…
waaaa....... saya pon ank beli gak... x leh tahan nih..hehe
nurarinab said…
kan..abeslah duit ry.hhehehe
Ann said…
salam,
sy ada baju rizalman itam putih lace utk let go. en suami blikan terslh size.
size L.
bminat? emel myeongdongsha@yahoo.com
sy kasi 20% discount drpd harga ori :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…