Skip to main content

Ok nak bagitau baju raya I tahun ni, Inilah dia.

Korang da tau tak? mesti da kan..Rizalman colaborate with tesco n produce baju raya with them. Affordable price RM180-RM250 (ok now jerit kuat2). Me is of course akan berlari dapatkan his collection. Seriously I am one of his biggest fan. I knew him since I was in primary school. Mesti tak caya but seriously I fan him sampai berangan nak jadi fashion designer until today pon. Masa tu Rizalman adalah bersama designer lain seperti Sharifah Kirana, Radzuan Radzwil, Tom Abang Saufi. I memang minat dengan diorang. Masa tu skalilah dengan my mom. Dialah penjebak I minat fashion2 ni. Tapi takde duit pon nak beli baju diorang sebab kurang mampu so kadang2 copeks their design n tempah kat tailor. So bila Rizalman produce collection yang mampu milik macam ni haruslah beli. Ada 12 designs. Mostly in black. But mata dan sudah turun ke hati minat ade few designs yang akan di'grab' nanti. Dia akan release 9 Julai nanti. Masa tu memang aku amik cuti n hantar Rania gi Bs pastu dudok depan Tesco tunggu dia bukak kedai. Oh I wish adalah kat JB ni please..Kalo tak raung sekuat hati. Padahal aritu da berazam taknak beli baju raya but Rizalman made me wanna buy 1 or 2 maybe or more..arghhhhhhhhhhh (mencik!!!! sebenarnya guilty plessure kan..hahaha) Ok B, siapkan duit poket, istrimu nak mengganas di Tesco.

Notakaki: Bole beli baju dia pakai voucher Tesco tak??hehehe



Mesti grab ni 1




Dan paling suka..jeng jeng jeng (saja higlight besarkan gambar so en suami tahu aku nak yang mana..hahaha motip tak hengat)


Ok scream "ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH". B please make this reality!

Comments

mama irfan said…
waaaa....... saya pon ank beli gak... x leh tahan nih..hehe
nurarinab said…
kan..abeslah duit ry.hhehehe
Ann said…
salam,
sy ada baju rizalman itam putih lace utk let go. en suami blikan terslh size.
size L.
bminat? emel myeongdongsha@yahoo.com
sy kasi 20% discount drpd harga ori :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…