C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, June 12, 2012

Rania nowadays...

Ok aritu da cite first day trial menidokn si Rania. Second day lebih menggugat keimanan hati ibu aku ni. Rania masa aku baringkan terus melalak menangis yang meruntun jiwa tu. Mula dia melalak. Dahlah orang sebelah buat house warming confirm semua orang yang datang tu dengar. Tapi nak taknak aku terpaksa biar je. Dia nangis non-stop selama 45 minit. Sampai las2 dia tertido sebab da penat nagis kot. Nada menangis berubah2, kejap high pitch kejap karang mendayu2. Serius masa da las2 tu memang aku macam nak bangun n amik dia. Aku menangis skali bila dengar dia menangis esak2 atas katil. Tapi nasib dalam gelap, tak nampak. Kesian bila dengar anak menangis sampai nak termuntah2, pastu dia siap amik tuala tutup muka n nangis sedu2. Oh it breaks my heart. Tapi aku cekalkan hati jugaklah. Tapi amazingly dia bangun dari katil cuma 3 kali n masa untuk dia lelap cuma 45 minit sahaja.

3rd day tidokan Rania, Rania cume merengek manja itupun dalam setengah saat je. n dia langsung tak bangun dari katil sambil golek2 las2 tertido sinri n aku pon tertido kat sofa sementara tunggu Rania lelap. Dia lelap dalam masa setengah jam macam tu. So I guess dia da tahu yang kalau dia nangis kuat2 pon aku takkan buat ape2. After all, dia memang da ngantuk nak tido pon. So dia tahu kot tak guna nangis kuat2 buat penat je. So rasanya pasni akan makin senang n sekejap nak tidokan dia :) Ada yang da try tak? so macam mana?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails