Skip to main content

Rania nowadays...

Ok aritu da cite first day trial menidokn si Rania. Second day lebih menggugat keimanan hati ibu aku ni. Rania masa aku baringkan terus melalak menangis yang meruntun jiwa tu. Mula dia melalak. Dahlah orang sebelah buat house warming confirm semua orang yang datang tu dengar. Tapi nak taknak aku terpaksa biar je. Dia nangis non-stop selama 45 minit. Sampai las2 dia tertido sebab da penat nagis kot. Nada menangis berubah2, kejap high pitch kejap karang mendayu2. Serius masa da las2 tu memang aku macam nak bangun n amik dia. Aku menangis skali bila dengar dia menangis esak2 atas katil. Tapi nasib dalam gelap, tak nampak. Kesian bila dengar anak menangis sampai nak termuntah2, pastu dia siap amik tuala tutup muka n nangis sedu2. Oh it breaks my heart. Tapi aku cekalkan hati jugaklah. Tapi amazingly dia bangun dari katil cuma 3 kali n masa untuk dia lelap cuma 45 minit sahaja.

3rd day tidokan Rania, Rania cume merengek manja itupun dalam setengah saat je. n dia langsung tak bangun dari katil sambil golek2 las2 tertido sinri n aku pon tertido kat sofa sementara tunggu Rania lelap. Dia lelap dalam masa setengah jam macam tu. So I guess dia da tahu yang kalau dia nangis kuat2 pon aku takkan buat ape2. After all, dia memang da ngantuk nak tido pon. So dia tahu kot tak guna nangis kuat2 buat penat je. So rasanya pasni akan makin senang n sekejap nak tidokan dia :) Ada yang da try tak? so macam mana?

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…