Skip to main content

Rania nowadays...

Ok aritu da cite first day trial menidokn si Rania. Second day lebih menggugat keimanan hati ibu aku ni. Rania masa aku baringkan terus melalak menangis yang meruntun jiwa tu. Mula dia melalak. Dahlah orang sebelah buat house warming confirm semua orang yang datang tu dengar. Tapi nak taknak aku terpaksa biar je. Dia nangis non-stop selama 45 minit. Sampai las2 dia tertido sebab da penat nagis kot. Nada menangis berubah2, kejap high pitch kejap karang mendayu2. Serius masa da las2 tu memang aku macam nak bangun n amik dia. Aku menangis skali bila dengar dia menangis esak2 atas katil. Tapi nasib dalam gelap, tak nampak. Kesian bila dengar anak menangis sampai nak termuntah2, pastu dia siap amik tuala tutup muka n nangis sedu2. Oh it breaks my heart. Tapi aku cekalkan hati jugaklah. Tapi amazingly dia bangun dari katil cuma 3 kali n masa untuk dia lelap cuma 45 minit sahaja.

3rd day tidokan Rania, Rania cume merengek manja itupun dalam setengah saat je. n dia langsung tak bangun dari katil sambil golek2 las2 tertido sinri n aku pon tertido kat sofa sementara tunggu Rania lelap. Dia lelap dalam masa setengah jam macam tu. So I guess dia da tahu yang kalau dia nangis kuat2 pon aku takkan buat ape2. After all, dia memang da ngantuk nak tido pon. So dia tahu kot tak guna nangis kuat2 buat penat je. So rasanya pasni akan makin senang n sekejap nak tidokan dia :) Ada yang da try tak? so macam mana?

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…