C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, August 28, 2012

Kesabaran

Assalamualaikum wbt,

Sejak2 naik cuti raya ni, perangai Rania menjadi2. Kadang hilang kesabaran jugak dibuatnya. Kena plak aku tengah tak berapa nak sehat, cepat je emosi tak stabil. Agaknya sebab da cuti lama sangat + beraya asik dok dengan ramai orang, bila kena kembali rutin asal die pon buat tantrums. Aduh pening kepala mak ni!

Sekarang Rania asik melalak. Tak kena sket je melalak. Taknak bagi apa dia nak, melalak. Taknak dudok dengan dia masa tido melalak. Nak tido melalak. Nak makan melalak. Everything melalak. Bila ignore dia akan melalak dengan lebih kuat lagi. n yang paling tak tahan bila malam pon start bangun tengah pagi n melalak. Ohhhh so geramness! Aku da lama tak biar dia tiso sinri sebab cuti2 ni banyak tido rumah famili, so time tido akan tido sesama. Slalu dia ok je kalo aku dudok sebelah, bagi bantal sebijik untuk pelok, dia akan tido dengan mudahnya n tak bagun2 sampai pagi tapi sekarang...hummmm hamik ko. Kalo tak layan baring sama, memang mangamuk makcik tu. Adoi geramnya jangan cakap. Suara ni memang da macam mak tiri dah.

So aku rasa malam ni kena start ajar dia tido sinri semula n belajar control voice aku. Sampai da naik hilang suara da sebab batuk n asik meninggi suara je. Nasib en suami sabar je tengok kerenah bini n anak dia ni. Sampai satu tahap malam tadi, bila Rania melalak tengah malam n aku pon batuk teruk gila, dia amik vicks sapukan kat dada (tq b..love u). Arini batuk terus kurang berkat airtangan suami. hihihi.

Rania da pandai cakap. Kalau kita cakap dia akan ikut. Da dengar jelas n pelat2 sket. Seronok gak melayan dia cakap. Klaka n comel je tengoknya. Semoga menjadi anak yang solehah dan beriman yer Rania Azzahra.

3 comments:

Ibu Ilyanie(s) said...

meragam nak dapat adik ke tu??

p/s: jemput ke blog saya and folo.. tq.
http://puterihannan.blogspot.com/
http://ibuilyaniescottage.blogspot.com/

MyNameIsdD said...

rania dah nak masuk 2 tahun ek. zaman "terrible two" dah nak bermula kot. huhu. inshaAllah Arina okay, Rania pun okay jugak dalam mengharungi phase ni. BTW selamat hari raya Arina! Takdak rezeki kita jumpa hari tuh...huhu

nurarinab said...

ibu ilyanie: hehe..takde maknanye
dd: betol lah.arina bc dlm website pon mmg tgh feel die gtu time2 umur gini..sabar jelah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails