Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Progress deco2 rumah

Assalamualaikum wbt,
Da lama tak update blog kan. Kitorang baru balik bercuti. Tapi dalam entri lain aku story k. ni nal cite pasal deco rumah. Before gi bali aritu rania tak sehat so aku amik cuti. Sambil tu sempatlah aku sambung deco rumah yang tak siap. Da lama nak gantung frame2 ni tapi slalu tak sempat. Sampai ade certain frame yang berkulat sebab lembap. Sedih hokeh. mula plan nak gantung dekat living hall tapi tiba2 rasa nak privacy so aku pilih master bedroom. wall nye lebih luas so bole je tambah banyak2 nanti. Dari aku kecik aku da lama idam dinding penuh gambar ni. Kalo ade duit lebih bole tambah cat color2 pastel supaya nampak lebih 'memory lane'. Slalu frame2 ni aku beli kat kedai 2N or masa sale dekat Jusco or masa Homefair. Sebab masa tu harga lebih murah n berbaloi beli banyak. Ada jugak frame2 ni pemberian hadiah kawen n MIL bagi. Sebab tu yang korang tengok warna n saiz frame berbeza2 tapi aku rasa benda tu jadikan susunan gambar lebih unik.

Secondly progress…

Menangitis & Insurans

Assalamualaikum wbt,
Semalam ada cousin aku datang rumah. Da lama tak jumpa dia. Aritu dia masuk hospital tapi tak sempat2 nak lawat dia n asik lupa je. So ni dia da datang rumah, aku pon amik kesempatanlah nak tau cerita dia. Dia muda lagi. Kalau tak silap umur dia dalam 32 or 33 macam tu. Dia masuk hospital sebab meningitis but of course dia taktau dia kena menangitis. Aku rasa mesti ada antara korang yang pernah dengar nama penyakit ni but not very familiar with menangitis.
So aku cite dulu pasal cousin aku ni. Pagi tu before pegi keje dia sakit kepala. Macam migrain so dia pon amik keputusan untuk MC. Dalam pukul 10 pagi macam tu tiba2 mata dia tak nampak. Dia bukan jadi gelap macam buta tau tapi terang sangat sampai tak nampak. Macam kalau kita nampak cahaya lampu yang terang waktu malam n tersuluh dekat mata kita secara dekat. Sangat terang sampai tak nampak. Macam tulah yang dia cakap. So of course dia panic. So dia pon suro istri dia bawak dia pi hospital.
Tak sampai setenga…