Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Boikot memboikot apa pendapat anda?

Assalamualaikum wbt,
Sekarang tengah banyak kempen2 'free Gaza'. Alhamdulillah. Masih ramai umat Islam sedar dan berusaha walau tidak bersama dengan mereka memerangi Yahudi tetapi tidak kedekut memberi wang ringgit dan doa. Tetapi kadang2 aku terlihat jugak komen2 dan tweet2 orang tak sokong usaha sesetengah pihak untuk memboikot barangan2 yang dihasilkan oleh Zionis. Especially isu pasal McD bagi free burger semalam.
Semua orang ada pendapat masing2. Ada yang cakap, "kenapa nak boikot McD sahaja. Kenapa tak boikot semua produk zionis. Produk Zionis ada macam2. Dari henpon n segala macam teknologi mostly produk Zionis. Kalau boikot henpon mesti kita akan dudok macam kat zaman batu sebab sebok dok boikot barang pihak zionis ni". So ade orang tanya plak, "abes apa yang patut kita buat?". Ada yang jawab, "kita tak payah buat pape. Lebih baik perbaiki diri, banyakkan amalan etc". Aku da tak ingat apa lagi dia tulis.
Benda2 macam ni, semua orang ada p…

Deco2 rumah lagi

Da beberapa minggu ni aku n en suami bz mengecat. Cat nya 3 tempat je tapi sebab kami bukan tukang cat, makanlah masa berminggu. Tengah mengecat tiba2 tertengok tv nampak cite best, brenti tengok jap. Tengah cat tiba2 brenti makan, da kenyang tertido lah plak. So sebab macam tu buat keje delay lama. Tapi takpelah sebab benda sesaja nak buat ni tak bole nak semborono jugak. Kena amik mood. Kalau tak nanti tak jadi. Tapi salah seorang dari kitorang kena boost each other. Kalau tak memang tak gerak2.
So mula2 aku beli cat untuk bilik Rania. Tah kenapa tiba2 rasa nak cat bilik dia. Da terbayang warna n konsep yang aku nak. So aku pilih warna pastel untuk bilik Rania. Turqoise, pink n kuning. Tapi tiba2 en suami nak warna hijau epal. Aku layankan je so tu yang dapat warna bilik Rania sekarang. Walaupon tak bape gemar kombinasi color hijau epal tu tapi aku rasa sementara ni oklah. nanti kalau da sakit mata sangat, kitorang tukar lagi cat tu. Hehehe.
n then masa tengah cat bilik Rania, oran…

Bali episod 1

Assalamualaikum wbt semua, Harini nak cerita pasal trip kitorang ke Bali last week. Actually plan nak gi conference tapi sebab da pegi dekat KL bulan 9 haritu so aku jadikan je trip ni as family holiday. After kawen, huneymoon kat Phuket kitorang tak gerak gi mana2 dah. So aku cakap en suami mesti pergi mana2 dis year sebab We just need a vacation. Hehe.
So beli tiket masa promo. So kami 3 beranak kena bayar dalam RM900. Masa pegi tu aku cam pressure gak. Penuh flight tu. Memang ramai family2 gi bercuti ke Bali n most of them adalah foreigner. Riuh dengan suara anak2 je dalam flight tu. Aku kena pangku Rania sebab dia infant. n seat pon penuh. Sangatlah letih sebab makcik tu da besar n dia pon cam tak selesa je sebab kena dudok dengan aku. Tapi masa balik dari Bali lebih selesa. Siap macam tak terasa perjalanan itu. n row kitorang de kosong. So Rania seat on her own. Sukalah dia dalam tu. Siap menyanyi2 lagi.
Sampai Bali, ada orang hotel jemput. gedebak gedebuk masuk bilik kul 11 mal…