Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Rania is now 2!

Lama sangat da tak mencoret2 dalam blog ni. Lately ni aku da jarang surf internet. Bukak fb pon jarang jugak. Update instagram pon jarang jugak. Ape lagilah nak menaip2 panjang2. Febuari da nak abes pon. Rania da berumur 2 tahun pada 9hb yang lepas. Aku tak belikan hadiah pon lagi. Just ayah Rania belanja Rania kasut tapi rasanya kalau tak besday pon ayah dia belikan jugak. Taktau nak belikan apa. Might be nak belikan something yang die bole main n have fun with. Tapi taktau apa. Rania da pandai pee2 kat toilet since dia 1 tahun 9 bulan tapi peliknya kat rumah babysitter die pee2 dalam pampers. Kalau kat rumah pakai pampers pon tau nak cakap nak pee2 kat toilet. Marah kalau aku suro pee2 dalam pampers. Cuma malam memang pee2 dalam pampers. Ada jugak dia bangun cakap nak pee2 n kadang2 tak pee2 pon 1 malam.
Aku train Rania pee2 satu hari je. Itu pon da nak give up sebab rasa macam mak tiri nak train dia. Aku cuti seminggu. Dudok rumah n tak pakaikan dia pampers. Most of the time aku d…