Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

What's her secret?

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum wbt readers,
Dulu aku takdelah kisah sangat pasal korset2 ni. Masa anak dara penah lah pakai korset mak tapi Ya Allah susahnya  nak pakai sebab cangkuk dia ada banyak n kat belakang. Almaklum bila ketat, nak pusing letak belakang badan macam satu azab. Tapi badan tak kurus jugak. Tapi konon2 nak badan lawa, pakailah jugak. Masa berpantang malam2 mak mertua aku pakaikan korset jugak tapi sebab bukan saiz aku, rasalah longgar je. So in the end aku pakai balik bengkung. Tapi malam2 bila tido aku rasa pakai korset macam lagi selesa sebenarnya dari bengkung. Korang pon tahulah bengkung tu rupa dia camne plak. Penuh tali, kalo da longgar nak ketatkan balik satu hal. Mau makan masa sampai setengah jam dok ketatkan bengkung je. Hahaha. So harini nak cerita dengan korang pasal aku da jadi agen Cosry Body Curve. Kalo korang ingat benda tu adalah gedel, yes memang tepat skali tekaan korang. Aku belom cuba lagi sebab sekarang ni aku tengah pregnant. Rasanya…

Balik kampung siapa?

Assalamualaikum wbt, Tertarik baca satu status dalam fb ni. Jom aku share skali dengan korang kat dalam ni.
"Salam..sy pregnant smggu lagi msuk 32weeks. Skrg ni sy sedih sgt2. Tak bole tido sbb trlalu sedih. Skrg msih mnangis trsedu2. Suami kat sbelah tak layan pon. 
Citenye camni, suami sy ni cikgu n saya pulak tak keje lagi. Kami mnetap di johor, sy org N9 n suami org perak. Jadi, cuti raya cina lepas suami ajak balik kmpung MIL. Kami dok 6 hari 5 mlm kat umah MIL. Dpt jumpe mak ayah saya kat kmpung jap je 1 mlm je. Sbb suami da janji nak balik cuti penggal pertama bln 3 rumah mak ayh saya.

Saya ikut je tak membantah. Nak dpndekkan cite, 2 hari kat rumah mak ayh saya, suami ajak balik perak. Sbb MIL mcm bhrap ank die balik, jadi sy ikut je. Sbb taw syurga suami sy msih dgn ibu dia. Suami ckp balik 2-3 hari je. Kami smpi rumah MIL hari isnin ptg, dan plan asal khmis ptg gerak ke N9 semula. Tp tdi tiba2 suami ckp nak balik jumaat. Tersentap saya dengar. Saay mula2 ckp baik2 yg suami …