Skip to main content

What's her secret?

Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt readers,

Dulu aku takdelah kisah sangat pasal korset2 ni. Masa anak dara penah lah pakai korset mak tapi Ya Allah susahnya  nak pakai sebab cangkuk dia ada banyak n kat belakang. Almaklum bila ketat, nak pusing letak belakang badan macam satu azab. Tapi badan tak kurus jugak. Tapi konon2 nak badan lawa, pakailah jugak. Masa berpantang malam2 mak mertua aku pakaikan korset jugak tapi sebab bukan saiz aku, rasalah longgar je. So in the end aku pakai balik bengkung. Tapi malam2 bila tido aku rasa pakai korset macam lagi selesa sebenarnya dari bengkung. Korang pon tahulah bengkung tu rupa dia camne plak. Penuh tali, kalo da longgar nak ketatkan balik satu hal. Mau makan masa sampai setengah jam dok ketatkan bengkung je. Hahaha. So harini nak cerita dengan korang pasal aku da jadi agen Cosry Body Curve. Kalo korang ingat benda tu adalah gedel, yes memang tepat skali tekaan korang. Aku belom cuba lagi sebab sekarang ni aku tengah pregnant. Rasanya dalam blog aku belom war2 lagi pasal pregnancy aku ni kan. Nanti aku buat entri special pasal second pregnancy ni :) In sha Allah masa pantang aku plan nak guna produk ni. Sebab aku tak rasa kalau masa hari2 biasa ni aku rajin nak ber'gedel' so pantang adalah masa yang sesuaikan :) In sha Allah kalo semuanya normal bole cuba.

Aku tak suggest guna gedel2 ni kalau nk turunkan berat badan tapi makan tak control. Seriously aku rasa tak berkesan cara tu n kalau berkesan pon lambat sesangat kot tapi kalau nak bentukkan badan semula macam kalau korang nak turunkan berat badan, korang exercise and at the same time nak shape kan balik body tu, yes I suggest u pakai korset. Atau lepas bersalin dulu perut da tak kempis macam anak dara, punggung da tak sekecik dulu, pakailah gedel. In sha Allah perut akan kempis balik. Kalau tak dapat nak beli yang mahal pon, pakailah yang murah. Tapi jangan pakai masa exercise, karang pengsan buat naya je. Pakailah masa weekend, atau masa dok rumah buat2 keje rumah or masa nak gi rumah orang kawen (nak control taknak kasi makan banyak). hehehe.

Aku terbukak hati nak jadi agen dia sebab aku rasa price dia murah dari PB. Might be PB ada lebih banyak kelebihan tapi aku baca BC ni pon kelebihan dia pada aku da cukup. So kalau ada antara korang yang berminat nak cuba especially yang nak try pakai lepas bersalin, bole pm aku kat nurarinab@yahoo.com. Kalo nak try sesaja pon bole jugak. BC ni ada money back guarantee 2 minggu. So kalau try2 pastu rasa macam takde perubahan or tak best, bole pulang balik yer n diorang akan pulang balik duit korang tu. Jangan risau. Warranty produk tu sendiri setahun. So dalam masa setahun kalau rosak ke patah ke tulang dia, mereka akan repair for free. n if korset tu lepas setahun da tak sedap pakai, so korang nak suro dia ganti dawai baru or ada jahitan terbukak ke, dia bole tolong repairkan tapi ada caj sedikitlah.

Harga 1 set RM1388. Ada 3 pieces, bra, korset and gedel. Bole beli piece by piece kalo taknak beli 1 set. Aku suka korset dia sebab kalau taknak pakai bra dia, bole pakai bra sendiri especially ibu2 yang menyusukan anak sebab korset dia tak bercantum dengan bra. So still bole susukan anak kalau pakai korset ni. Aku terfikir nak buat kutu korset ni. Main 5 orang, sebulan bayar RM266. SO takdelah terasa sangatkan dari keluar selepuk RM1388. Kalau ada yang berminat nak join pm aku ea. Bole sama2 cuba n bole tengok apa hasil kita dapat :) Jomlah korang, kalo ada yang minat kita try sama2.



Comments

Kenari Putih said…
korset.. agree nak pakainyer mmg banyak nak cangkuk.. hihi
Kenari Putih said…
model Natasha hudson somel sungguh.. dah lawa sangat.. sentiasa menjaga kecantikan tubuh badan, hihi

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…