C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, April 23, 2013

What's her secret?

Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt readers,

Dulu aku takdelah kisah sangat pasal korset2 ni. Masa anak dara penah lah pakai korset mak tapi Ya Allah susahnya  nak pakai sebab cangkuk dia ada banyak n kat belakang. Almaklum bila ketat, nak pusing letak belakang badan macam satu azab. Tapi badan tak kurus jugak. Tapi konon2 nak badan lawa, pakailah jugak. Masa berpantang malam2 mak mertua aku pakaikan korset jugak tapi sebab bukan saiz aku, rasalah longgar je. So in the end aku pakai balik bengkung. Tapi malam2 bila tido aku rasa pakai korset macam lagi selesa sebenarnya dari bengkung. Korang pon tahulah bengkung tu rupa dia camne plak. Penuh tali, kalo da longgar nak ketatkan balik satu hal. Mau makan masa sampai setengah jam dok ketatkan bengkung je. Hahaha. So harini nak cerita dengan korang pasal aku da jadi agen Cosry Body Curve. Kalo korang ingat benda tu adalah gedel, yes memang tepat skali tekaan korang. Aku belom cuba lagi sebab sekarang ni aku tengah pregnant. Rasanya dalam blog aku belom war2 lagi pasal pregnancy aku ni kan. Nanti aku buat entri special pasal second pregnancy ni :) In sha Allah masa pantang aku plan nak guna produk ni. Sebab aku tak rasa kalau masa hari2 biasa ni aku rajin nak ber'gedel' so pantang adalah masa yang sesuaikan :) In sha Allah kalo semuanya normal bole cuba.

Aku tak suggest guna gedel2 ni kalau nk turunkan berat badan tapi makan tak control. Seriously aku rasa tak berkesan cara tu n kalau berkesan pon lambat sesangat kot tapi kalau nak bentukkan badan semula macam kalau korang nak turunkan berat badan, korang exercise and at the same time nak shape kan balik body tu, yes I suggest u pakai korset. Atau lepas bersalin dulu perut da tak kempis macam anak dara, punggung da tak sekecik dulu, pakailah gedel. In sha Allah perut akan kempis balik. Kalau tak dapat nak beli yang mahal pon, pakailah yang murah. Tapi jangan pakai masa exercise, karang pengsan buat naya je. Pakailah masa weekend, atau masa dok rumah buat2 keje rumah or masa nak gi rumah orang kawen (nak control taknak kasi makan banyak). hehehe.

Aku terbukak hati nak jadi agen dia sebab aku rasa price dia murah dari PB. Might be PB ada lebih banyak kelebihan tapi aku baca BC ni pon kelebihan dia pada aku da cukup. So kalau ada antara korang yang berminat nak cuba especially yang nak try pakai lepas bersalin, bole pm aku kat nurarinab@yahoo.com. Kalo nak try sesaja pon bole jugak. BC ni ada money back guarantee 2 minggu. So kalau try2 pastu rasa macam takde perubahan or tak best, bole pulang balik yer n diorang akan pulang balik duit korang tu. Jangan risau. Warranty produk tu sendiri setahun. So dalam masa setahun kalau rosak ke patah ke tulang dia, mereka akan repair for free. n if korset tu lepas setahun da tak sedap pakai, so korang nak suro dia ganti dawai baru or ada jahitan terbukak ke, dia bole tolong repairkan tapi ada caj sedikitlah.

Harga 1 set RM1388. Ada 3 pieces, bra, korset and gedel. Bole beli piece by piece kalo taknak beli 1 set. Aku suka korset dia sebab kalau taknak pakai bra dia, bole pakai bra sendiri especially ibu2 yang menyusukan anak sebab korset dia tak bercantum dengan bra. So still bole susukan anak kalau pakai korset ni. Aku terfikir nak buat kutu korset ni. Main 5 orang, sebulan bayar RM266. SO takdelah terasa sangatkan dari keluar selepuk RM1388. Kalau ada yang berminat nak join pm aku ea. Bole sama2 cuba n bole tengok apa hasil kita dapat :) Jomlah korang, kalo ada yang minat kita try sama2.



2 comments:

Kenari Putih said...

korset.. agree nak pakainyer mmg banyak nak cangkuk.. hihi

Kenari Putih said...

model Natasha hudson somel sungguh.. dah lawa sangat.. sentiasa menjaga kecantikan tubuh badan, hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails