C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, June 13, 2013

27 minggu

Assalamualaikum wbt semua,

Pregnancy da nak masuk 7 bulan. Pejam celik pejam celik da tinggal beberapa minggu je. Huh seram tak hengat. Takut pon ada jugak. Harapnya masa bersalin nanti dipermudahkan. Berat sekarang da 63kg. Kalo zaman Rania dulu 63kg ni berat masa nak bersalinkan dia dah. Minggu las cek up before bersalinkan dia 63kg. Ni baru 6 bulan da 63 kg. So pregnancy kali ni berat memang naik banyak tapi aku rasa bagus jugak sebab bila bersalin nanti taklah kurus sangat.

Kali ni punya pregnancy taklah macam zaman Rania, kuat tido. Kali ni walaupon ngantuk tapi masih mampu lagi bertahan sampai malam baru tido mati. Tido pon awal je. Biasa kul 1030 memang da selesa2 atas katil tido. Tapi pregnancy kali ni aku suka sangat hias2 rumah. Aku cam sentiasa je cari projek nak tambah kat rumah. Dalam kepala ni memang ligat ar pikir apa nak buat. Nasib $$$ membataskan pergerakan jugaklah tapi aku suka je selak2 majalah ID n cari ilham. Memang aku minat pon deco2 ni cuma masa terbatas. Semalam aku baru je tanam pokok n clearkan rumput rampai kat taman mini tu. Batu2 kecik tu aku tengah clearkan. Tengah plan nak tanam pokok baru sebab pokok banyak mati kena serang dengan kutu pokok. Ni aku ada 1 lagi projek untuk buat kat bilik tido. Harapnya sempatlah buat before bersalin. Hehehe. Kalau berjaya bole aku share dengan korang. Baby sangat aktif. Kadang aku rasa dia macam vibrate dalam perut ni. Maybe tengah sedu. Alahai tomei2 je sedu2 ni. Still tak confirm gender baby ni. So surprise2 gitu.

Rania plak semakin banyak cakap, banyak improve sebutan n benda2 yang aku ajar masa kecik macam colors sume tu tiba2 sekarang dia da bole recall benda2 tu walhal da lama gak aku tak ajar benda2 tu. Maksudnya ingatan masa kecil tu ada peranan. Alhamdulillah. Dia da kenal warna green, pink, brown, orange, n banyak gaklah color dia tahu. Dulu pandai baca doa tidur je, sekarang da pandai baca doa makan n mengucap tapi dalam version pelat. Dia tahu adik dia dalam perut. Kalau suro cakap dengan adik nanti dia datang kat perut n cakap " Adik! Adik da makan?". Harap dia akan jadi kakak yang penyayang  bertanggungjawab. Rania sangat bole disuro. Kalau mintak tolong memang laju je dia tolong n sangat suka kalau orang mintak tolong.

Tak sabar nak buat scan 4D. In sha Allah weekend depan nak pegi scan. Nak tengok dia muka sape plak n berharap dapat pastikan gender dia. Next week nak gi Langkawi. Harapnya semua selamat. Booked tiket sebelom pregnant lagi. Nasib lepas lagi. Kalau tak memang burn jelah tix tu. hehehe. Nanti lain kali kita coret2 lagi k. Tata.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails