C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, July 30, 2013

33 minggu

Assalamualaikum wbt,

Da lama tak ngomel2 kat sini kan. Bukan hape takde masa n kalo ade masa pon rasa nak rest je tidoq. Hehehe. So sekarang kandungan da masuk 33minggu. Da dekat sangat dengan time nak bersalin. I segham hokeh. Walaupon da bersalin tapi sebab yakin dan pasti pengalaman akan berbeza, tawakal semoga Allah permudahkan segalanya. Ini pon slalu je sakit pinggang n sakit kat pangkal bawah tu macam da nak bersalin lagaknya. So taktaulah macam mana raya ni nak kena dok dalam kete lama2. Harapnya taklah terbersalin awal ke hape. Kalo ikut hati memang tak larat dah nak travel tapi raya kot. Kalo tak berjalan taklah merasa lauk pauk yang istimewa di hari raya (ohmaiii tekak kecur terbayangkan makanan2 itu).

Da tau gender baby dah. Cubalah teka apakah gendernya :) Nanti masa bersalin bole reveal. Tengok dari scan 4D muka iras Rania except untuk mulut da tak bape nak muncung sangat. But I guess memang spesis2 bulat je nanti macam Rania. Aku memang suka baby2 bulat ni. Rasa macam nak makan sebab da rupa pau aje dengan pipi gebus2 kan. Pregnant yang kali ni aku dapat rasa baby nya sangat aktif. Fuh die punya karate dalam perut kalah Rania. Tapi Alhamdulillah sebab puasa takat ni belum tinggal lagi. Kalau Rania dulu masa pregnant 4 bulan time puasa tak dapat nak penuh sebab muntah memanjang. Even sampai 9 bulan masih muntah2 lagi. Dahsat kan penangannya.

Kiri tu Rania n kanan adik Rania..sama kan?

Berat sekarang 64kg. Turun sebab berpuasa tapi nurse pon tak marah sebab as long as baby sehat bole je berpuasa. Rania plak makin hari makin pelik perangainya. Sangat2 clingy. Da macam gam da melekat. Kalau dulu bole lah jugak tinggal2. Sekarang kalau dia nak jalan tapi tahu aku tak ikut, dia sanggup tinggal rumah. Tantrum nya...Allah aje yang tahu.  Rumah da macam sarang tarzan tapi tarzan tak jerit, Jane je menjerit kat dalam tu. Betol2 menguji kesabaran. Might be just a bit preparation before anak masuk 2. Allah nak bagi aku mentally prepared.

Bulan 7 n 8 ni banyak benda aku kena siapkan. Maklumlah nanti bulan 9 nak cuti sampai bulan 11. So memang rushing lah aku buat keje. Tulah time ada masa dok lenggang2 kan. Sekarang baru tahu nak speeding macam road runner tapi tak sedar diri tu cuma rabbit je. Tak kisahlah, rabbit pon rabbitlah. Janji rock. Hehehe. Oklah kengkawan, Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Mintak ampun n maaf kalo entri2 dalam blog ni pernah mengguris hati korang. Nak balik kampong nanti hati2 ok. Semoga semuanya selamat in sha Allah.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails