Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Set Bersalin untuk kali ke2

Assalamualaikum wbt,
Ceh sejak2 da bole update blog guna fon ni rajin plak nak update kan. hihi. So just nak share set bersalin yang aku pilih untuk anak kedua ni. Aku nak cari set yang takde bengkung sebab da ada bengkung. Amway plak takde jual set tanpa bengkung sebab kalo tak for sure aku akan beli set Amway lagi. So adalah a few yang aku consider untuk dicuba. Antaranya set Anugerah sebab set Anugerah siap ada bacaan ayat2 quran. So quite menarik jugakkan. Pastu set dia pon ade banyak. Ada untuk ibu bersalin normal n ibu bersalin secara caesarian.
Aku ni citer yer2 macam aku beli kan. Tapi akhirnya aku tak beli pon sebab lepas consider set Anugerah, aku tertarik gak dengan mustika ratu. Set dia yang tanpa bengkung dalam rm120 je kot. Aku tak ingat exact harga dia. Tapi set dia tanpa ada pencuci untuk bawah n herba mandian. Herba mandian aku beli brand TYT memang khas untuk berpantang dalam rm8 ada 2 sachet. Yang untuk bawah tu aku guna air garam suam je nanti sebab nenek aku caka…

Raya 2013

Assalamualaikum wbt,First time post blog dari fon. Perghhh rasa tekno betol lah. So macam mana raya kawan2? Tahun ni aku macam tak celebrate pon. En suami tak cuti so kitorang just celebrate 4 hari je. Lagi dengan perut boyot2 ni, serius perjalanan dalam kereta walaupon dlm 4 5 jam je da buatkan aku sakit perut sampai tak bole nak jalan lepas tu. Almaklum raya aritu aku da 35 minggu.Baju raya pon tak buat. Jus beli baju kelawar Rm30, jahit sulam lace atas lengan n tadaa jadi baju raya. Tapi baju tu aku pakai masa raya 1 malam. Yang lain aku recycle je mana2 baju yang muat lagi. Rania pon ade selai je baju kurung. Lain aku belikan dia suar n gaun. Tapi gaun pon 2 helai saja. Baju2 dia sume aku pakai baju yang en suami belikan masa gi US dulu. So raya kali ni macam raya economy. Hehe.But Alhamdulillah raya 1 dapat beraya with both of my parents n siblings. Seronok sebab rania da ade kazen baru n soon ada adek baru. So next year raya bertambah meriah. Anak da masuk 2 da rupanya. Terasala…