C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, August 22, 2013

Raya 2013

Assalamualaikum wbt,

First time post blog dari fon. Perghhh rasa tekno betol lah. So macam mana raya kawan2? Tahun ni aku macam tak celebrate pon. En suami tak cuti so kitorang just celebrate 4 hari je. Lagi dengan perut boyot2 ni, serius perjalanan dalam kereta walaupon dlm 4 5 jam je da buatkan aku sakit perut sampai tak bole nak jalan lepas tu. Almaklum raya aritu aku da 35 minggu.

Baju raya pon tak buat. Jus beli baju kelawar Rm30, jahit sulam lace atas lengan n tadaa jadi baju raya. Tapi baju tu aku pakai masa raya 1 malam. Yang lain aku recycle je mana2 baju yang muat lagi. Rania pon ade selai je baju kurung. Lain aku belikan dia suar n gaun. Tapi gaun pon 2 helai saja. Baju2 dia sume aku pakai baju yang en suami belikan masa gi US dulu. So raya kali ni macam raya economy. Hehe.

But Alhamdulillah raya 1 dapat beraya with both of my parents n siblings. Seronok sebab rania da ade kazen baru n soon ada adek baru. So next year raya bertambah meriah. Anak da masuk 2 da rupanya. Terasalah da macam ibu2 sejati :-D Pecaya tak puasa kali ni dapat puasa penuh. Alhamdulillah. Walaupon bila pukul 6 tu da macam nak pengsan tahan lapar tapi Allah permudahkan urusan puasa. syukur sangat2.

Minggu ni da masuk 37 minggu. Maksudnya da bole bersalin anytime. Takutnya Allah aje yang tahu. Harapnya dipermudahkan sume urusan masa bersalin nanti. Tapi rasa macam tak saba jugak nak lahirkan baby ni. Pregnancy kali ni sakit2nya lebih lagi. Sakit pinggang, lenguh kaki, simpul biawak sume datang lebih kerap. Perut pon rasanya memang ke bawah sikit so aku takde heartburn tapi bawah ni memang sakitlah. That's why tak bole dudok lama. Adalah penyeksaan bila aku kena dudok seharian atas kerusi secara 90°. Memang lepas tu aku akan sakit tak bole nak jalan. Kadang2 aku ingat sakit contraction. Hahaha.

Ramai kawan2 seangkatan da bersalin da. Doakan aku selamat melahirkan yer kawan2. Kalau baby ni da kuar aku akan announce :-) Last but not least, harap tak terlewat nak ucap Selamat Hari Raya n mohon maaf andai ada yang mengguris hati kalau membaca blog ni.

2 comments:

Miss FZ said...

semoga selamat semua, b! :)

nurarinab said...

thanx babe! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails