Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Thank u en suami

Assalamualaikum wbt,
Pantang kali ni aku pantang dekat rumah sinri. Plan nak suro mak aku jaga. Tapi 2 hari lepas jaga aku dapat tahu adik bongsu aku demam denggi plak. Tak pasal mak kena balik. So MIL tolong jaga aku lepas tu (thanx bu). Tapi MIL pon da balik Melaka sebab ada kazen nak datang rumah dia. So sementara nak tunggu mak aku datang sini balik, aku kenalah uruskan diro sinri. Mandikan baby sinri, masak sinri (nasib lauk orang pantang senang nak masakkan).Alhamdulillah jugak anak kedua ni pon tak banyak ragam. En suami balik keje tolong basuh baju, sidai baju, basuh pinggan. Terpaksalah buat keje2 rumah yang biasa aku buat. Trimakasih yer b. Syukur dapat suami rajin bole harap macam awak. Kalau tak terpaksalah hire maid pkai jam keje tolong saya kemas rumah. Hehe. Love u so much b!

Qisya Azzahra

Alhamdulillah akhirnya nama puteri ke2 da dipilih. Qisya Azzahra binti Mohamad Adham. Qisya tu ertinya kehidupan yang baik. Azzahra ertinya yang berseri. Suka makna gabungan dua nama ni.

Rania as a sister

Rania as a sister...Rania masa aku gi hospital die dekat taska. Kalo korang baca entri aku before ni, aku ada cite pasal aku balik rumah lepas kena cek up kat hospital. n 1 of d reason nape aku nk balik rumah adalah sebab aku nak fetch rania dari taska before gi hospital. Aku kalo bole nak amik dia balik taska n bagitau aku nak gi hospital nak kuarkan adik dia tapi tak sempat.So lepas bersalin aku mesej mak aku tanya how was she. Mak aku cakap dia tak nangis tapi asik tanya mana ibu. bila mak aku cakap aku kat hospital dia iyakan. But nanti tanya lagi aku mana n dia jawab sinri aku kat hospital. Masa tu aku rasa sedih sangat sebab tak dapat jumpa dia. Malam mak aku cakap die tanya lagi. Aku suro mak gosok2 belakang badan dia sebab before tido aku gosok2 badan dia.Pagi tu sempat aku berbual dengan dia dalam fon. Menangis aku dengar suara dia. Rasa rindu yang amat n tak dapat bayangkan aku tak jumpa dia kalo lagi lama. Almaklum kitorang tak penah separate pon. Setiap malam mesti tido sa…

Overdue 6 hari punya cerita

Assalamualaikum wbt semua,Alhamdulillah. Harini genap seminggu da melahirkan anak kedua. Nama baby takde lagi. En suami asik tukar2 namanya jadi taktaulah apa nama final nanti. Hehe. Esok nak cukurkan rambut dia dah. So ni nak cite pasal pengalaman melahirkan anak kedua. Totally a different story dari Rania. Lepas melahirkan yang ni rasa macam serik nak bersalin pon ada jugak. Hehehe. Baru masuk 2 anak.So back to the story. Alkisahnya 19hb september tu aku da overdue 6 hari n da diarahkan ke hospital untuk untuk buat CTG scan nak cek jantung baby n ada contraction ke idok. Aku ni kadang2 rasalah jugak sakit2 contraction tapi sakitnya dalam 1 malam n selangnya pon 20minit skali pastu hilang. So takdelah gelabah sangat nak gi hospital ke apa. Pegi hospital buat CTG n doc pon cakap baby ok. Tanya ada sakit tak, aku cakap ada skali skala. So dia nak seluklah. Lastime Rania masa kena seluk agak sakitlah but this time ok sketlah. Doc cakap ada bukaan dalam 3cm. Dia cakap bole masuk wad dah …

Rania Azzahra

Minggu ni aku masuk 39minggu. Baby rasanya masih selesa di dalam perut. Takpelah sebab aku pon masih seram2 nak bersalin. Hehe. Takut kot. Sejak aku pregnant benda yang slalu buat aku sedih adalah Rania. Maksud aku bukan macam sebab anak derhaka or sumting yang macam tulah. Everyday before today, aku tengok dia. Aku rasa kesian kat dia. She is no longer the main attraction. Now da kena share dengan adik dia.
Dia lately ni suka jadi macam baby balik. Kadang2 saja nangis macam baby sebab nak attention. Lagi bila da kuarkan balik baju2 baby, katil baby n all baby stuff lagi lah dia rasa nak jadi baby balik. n slalu jugaklah dia jadi cranky. Orang cakap normal budak2 pesen perangai jadi lain macam sebab nak dapat adek. So perangai pelik dia tu slalu buat aku hilang sabar. Kalau time bole tahan aku bolelah layan. Tapi bila aku da tak tahan memang kena jugaklah lepuk. Kena rania sekarang kalo kena marah pon dia akan nangis. Lagi tak bole blah kalo kena lepuk nanti dia akan nangis sambil mu…