Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Im struggling..are you?

Video ni aku da ulang so many times. Bukan je sebab aku suka tengok tapi just to remind me all the beautiful things in life yang kita kena appreciate especially anak2 aku. Aku taktau lah mummy blogger lain macam mana but Im struggling dealing with my temper. Of cos lah dengan Rania sebab Qisya kecik lagi. Masa Rania sorang da rasa penat nak urus rumah nak urus anak now tambah lagi 1. Allah aje yang tahu penantnya. So kadang2 bila Rania silap sket aku ni cepat je melenting. Kadang bukan tak sedar tapi sedar n aku pon kerap ingatkan diri supaya sabar SABAR n SABAR. Tapi itulah yang paling susah. Sebab tu Rasulullah bersabda manusia paling kuat adalah manusia yang menahan marahnya.
Bila macam gini aku faham situasi mak aku dulu2. Aku anak 1st n mak memang paling slalu marah aku. Everything aku kena dulu. I guess anak2 sulung merasa semua ni. Salah kita confirm kita yang kena n salah adik2 pon kita yang kena. Now Im in her shoe. Aku kadang dapatlah bertahan dari marah Rania 4 hari n then…