Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

first entry for 2014

Assalamualaikum wbt readers,
Lama sangat tak update blog ek. kalau blog ni ada kat alam nyata sure da berkarat berhabuk bersawang bagai. Silap2 jadi sarang tikus ke hape ek. Btw, da masuk tahun baru. Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur. Masih bernyawa untuk melihat anak2 membesar dan membayangkan apakah perkara besar yang bakal berlaku lepas ni.
Ada ke resolusi? Entahlah. Everyday pon ada je niat nak buat sesuatu. Especially part nak jadi hamba Allah yang lebih dekat dengan Dia, jadi istri yang taat, jadi mak yang baik. Everyday pikir macam tu. Tapi cakap memang lagi senang dari nak buatnya. macam kalau tanam dalam hati n pikir benda tu rasa macam memang bole buat tapi bila nak buat, payah nya macam nak angkat batu 100tan. Tapi takpelah usaha sket2 tu lagi baik dari takde langsung kan.
Anak da 2 ni kesibukan makin menjadi2. Kalau dulu Rania bolelah dikategorikan sebagai baby yang baik sangat2. Qisya ni lebih agresif. Kalau lambat angkat, nangis, kalau lambat susu, nangis. Pastu…