Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Ahmad Ziyad

Assalamualaikum semua,
Akhirnya selamat melahirkan anak ketiga 28 Jun 2015. Lambat tulis entri sebab kali ni bersalin bila ada masa terluang memang akan tido. Hahaha. Mungkin kerana faktor usia, badan asik rasa letih walaupon anak kali ni pon jenis tak bangun malam jugak. So kali ni dapat baby boy. Alhamdulillah. Rasa macam nak tutup kilang dah (ahahaha..gelak jahat).
Nak citerlah pengalaman bersalin anak laki ni. Perut kali ni kecik. Masa da cukup minggu pon orang tengok macam 5 bulan. Masa nak bersalin pon doc cakap baby berat maybe dalam 2.2-2.4 kilo je sebab kecik sangat perot. Tapi alhamdulillah yang keliar 2.97 kg.
Untuk kali ni aku ade 3 edd. Mula2 ikut period doc bagi dalam 17.6 pastu ikut scan 23.6 then las skali doc tukar jafi 29.6. Jadi aku pon neves jugaklah tunggu nak bersalin sebab kalo bole nak bersalin awal puasa. Kengkonon masa raya nanti sehatlah sket kan. Tapi baby kuar 11 Ramadhan. Oklah jugak sebab awal puasa lagi.
So masa hari nak bersalin tu, aku sebenarnya few days…