Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016
Assalamualaikum wbt,

Tadi tengok 1 video dalam facebook. Iklan prudential. Dia amik 2 orang yang related macam husband and wife, ibu dan anak, adik beradik, ayah dan anak lepas tu suro dorang stare at each other selama 4 minit. Masa awal2 semua orang pandang sambil senyum2. I think if Im the one who need to do that, i will also be doing the same thing. Pandang senyum2 macam tu. Then lepas few seconds or minutes maybe, since da tak bole pandang benda lain, they start to stare and watch at their partner's face n begin to feel something.

Kita tengok every detail of their face. Masa tu kita akan pandang dia n terbit rasa2 yang pernah kita rasa pada dorang. Kalo macam anak2 tu mungkin da start rasa eh mak/ayah aku da makin tua, da banyak kedut muka dia, apa yang aku da buat untuk diorang ni, banyak masa kita tak hiraukan dorang pon. Very emotional video tu n aku rasa semua orang bole relate. Aku terbayang pada ayah n ibu aku bile tengok video tu. How i miss them so much but rarely see …

3 Must Have Baby-Clothes Especially For Newborn

Assalamualaikum wbt,
I would like to give you guys some tips on must-have baby clothes. I know that for a new parent who just have a baby/babies it will be quite challenging to dress up your baby for the first time. I know the feeling of you might break their bones or sprain their elbow or knee and even for me after having 3 kids, I still have that kind of feeling especially after I gave birth to my kids. And from my experience giving birth to three children in the government hospital, if you have no problem after you gave birth, you need to dress up your baby yourself. Can you imagine the feeling especially if you are a first time mother.
So this is my three must-have baby clothes to purchase for my newborn. First and foremost, no parent should miss buying the perfect one piece or rompers. This is like the must have item in every baby wardrobe. Why? This is because it is very comfortable for your baby and easy for you to dress your child in. As you might discover, dressing a child is a…

Doodle

Assalamualaikum wbt,
Nak dijadikan cerita, ternampak iklan Starbucks mencari doodler. So aku yang da lama tak mendoodle ler balik. Manalah tau ada rezeki dapat jadi pendoodle kan. Best jugak. So cecepat aku gi Starbucks n beli kopinya yang sedap melalui pandu-lalu dan minta extra cawan supaya aku bole doodle kat atasnya. Ingat nak buat 2 cawan tapi nampak gaya macam dapat 1 je sebab 1 lagi tak siap sampai sekarang. Ingatkan kalau siap 1 nak bagi Rania n 1 lagi nak bagi Qisya. So ni hasil doodle yang da siap.





Dulu masa kecik2 aku suka sangat melukis. Macam terapi untuk aku. Ada orang suka baca buku, ada orang suka memasak, aku suka sangat melukis dan mewarna. Time takde anak dulu rajinlah jugak aku ni melukis atas beg, atas sarung bantal tapi da ada anak ni, aku macam sangat happy kalau dapat cat or buat handy work dalam rumah. Sebab most of the time dudok rumah, so bila tengok rumah bercat baru macam semangat baru jugak. ye tak?
Petang ni baru sebok nak cari cat untuk kerusi. Projek …