C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, March 18, 2016

Assalamualaikum wbt,

Tadi tengok 1 video dalam facebook. Iklan prudential. Dia amik 2 orang yang related macam husband and wife, ibu dan anak, adik beradik, ayah dan anak lepas tu suro dorang stare at each other selama 4 minit. Masa awal2 semua orang pandang sambil senyum2. I think if Im the one who need to do that, i will also be doing the same thing. Pandang senyum2 macam tu. Then lepas few seconds or minutes maybe, since da tak bole pandang benda lain, they start to stare and watch at their partner's face n begin to feel something.

Kita tengok every detail of their face. Masa tu kita akan pandang dia n terbit rasa2 yang pernah kita rasa pada dorang. Kalo macam anak2 tu mungkin da start rasa eh mak/ayah aku da makin tua, da banyak kedut muka dia, apa yang aku da buat untuk diorang ni, banyak masa kita tak hiraukan dorang pon. Very emotional video tu n aku rasa semua orang bole relate. Aku terbayang pada ayah n ibu aku bile tengok video tu. How i miss them so much but rarely see them. Masa aku kecik, aku slalu dok bayang mungkin best kalau jadi orang dewasa. Uruskan hidup sendiri. Tapi bila aku da jadi mak orang ni, rasa rindu nak jadi kecik n hidup dengan orangtua aku lagi.

So apa aku bole buat sekarang adalah jaga anak2 aku. Treasure every moments supaya bila da tua tak menyesal tak sempat spend masa dengan anak2. Semoga Allah cukupkan masa untuk aku spend dengan keluarga. Bila pikir balik memang masa kecik2 ni lah masa untuk spend dengan anak2. Bila besar n kahwin, kita da tak brape nak ada masa macam kecik2. Kecik2 balik skola jumpa, nak makan jumpa, tengok tv sama2 n sampai 1 masa benda tu jadi kenangan je. Semoga Allah selalu beri peringatan untuk aku hargai orang sekeliling aku in sha Allah. Sesungguhnya aku manusia yang mudah lupa. Ni aku letak videonya untuk korang plak meleleh (hehehe).


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails