Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Da masuk taska

Assalamualaikum world!
Macam ler satu dunia bacakan. Tak kesah jah. Mak konpiden. So nak dijadikan cerita. Awal bulan 5 aku anta anak2 ke taska. Kengkonon sebab da nak start keje, so hantalah anak siap2 ke taska. Nak cari maid tapi lom mampu lagi nak bayar permit. So best option adalah ke taska. So before ni penah anta Rania ke situ tapi las 3 hari je then berenti. So this time hanta 3-3 orang. Taska ni dulu skali dengan tempat transit budak skola tapi sekarang da tak campur. Da jadi 2 tempat. 1 taska n 1 transit. Transit ni budak yang half day gi tadika/sekolah, half day lagi dok kat taska. Kalo taska dari pagi sampai petang.
So 1st day Rania suka, Qisya suka cuma Ziyad je melalak. Now da masuk 3 minggu, 3-3 melalak. Hahaha. Semua sebab agaknya da lama dok rumah n Rania plak sensorang kat transit tu sebab adik2 kat taska. So dia macam boring jugaklah walaupon ada kawan2. Qisya n Ziyad sebab memang tak penah lah dok dengan orang ramai2 macam tu so macam separation anxiety jugaklah.
T…