C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, May 16, 2016

Da masuk taska

Assalamualaikum world!

Macam ler satu dunia bacakan. Tak kesah jah. Mak konpiden. So nak dijadikan cerita. Awal bulan 5 aku anta anak2 ke taska. Kengkonon sebab da nak start keje, so hantalah anak siap2 ke taska. Nak cari maid tapi lom mampu lagi nak bayar permit. So best option adalah ke taska. So before ni penah anta Rania ke situ tapi las 3 hari je then berenti. So this time hanta 3-3 orang. Taska ni dulu skali dengan tempat transit budak skola tapi sekarang da tak campur. Da jadi 2 tempat. 1 taska n 1 transit. Transit ni budak yang half day gi tadika/sekolah, half day lagi dok kat taska. Kalo taska dari pagi sampai petang.

So 1st day Rania suka, Qisya suka cuma Ziyad je melalak. Now da masuk 3 minggu, 3-3 melalak. Hahaha. Semua sebab agaknya da lama dok rumah n Rania plak sensorang kat transit tu sebab adik2 kat taska. So dia macam boring jugaklah walaupon ada kawan2. Qisya n Ziyad sebab memang tak penah lah dok dengan orang ramai2 macam tu so macam separation anxiety jugaklah.

Tapi anak da 3, hati mak da kebal jugak walaupon kadang hati pilu bila tengok dorang melalak. Tapi sebab da tengok taska n cikgu2 pon ok so aku rasa oklah dorang kat sana. Kalau cikgu marah budak or tinggi suara pada aku normal lah. Aku yang dok jaga 3 orang ni pon suara da macam tarzan menjerit kat rumah. SO imagine lah kalau budak berbelas orang tu macam mana kan.

Terima kasih cikgu tolong jaga anak2 saya. Harap cikgu sabar dengan kerenah anak2 yang kuat juga lalaknya but rasanya sekejap jer. Nanti da lama sket in sha Allah oklah tu.


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails